“Va ser la culminació festiva i popular d’un treball que portàvem temps planificant i estudiant”

Mossèn Simó Gras Solé Plebà de Montblanc

Montblanc

“Va ser la culminació  festiva i popular d’un  treball que portàvem temps  planificant i estudiant”
“Va ser la culminació festiva i popular d’un treball que portàvem temps planificant i estudiant”

Montblanc i la seva parròquia van viure diumenge, dia 30, una jornada ben especial amb la presentació i benedicció de la restaurada imatge de santa Maria, i el plebà de la parròquia montblanquina ens en parla en aquesta entrevista

 

Com va viure com a plebà l’acte de presentació de la imatge restaurada de santa Maria?
Com la culminació festiva i popular d’un treball que portàvem temps planificant i estudiant. N’estem molt contents.


Com va anar el fet que se’n fes necessària la restauració?
La parròquia no hem deixat de vetllar per l’extens patrimoni que tenim, no només l’utilitzem sinó que també mirem de cuidar-lo, sempre dins les nostres possibilitats. Enguany hem arreglat la il·luminació de l’església de Sant Miquel, i semblava necessari restaurar també la imatge de santa Maria, tant per la seva importància artística com per la seva centralitat a l’església de Santa Maria la Major.

 

Ha seguit de prop tot el procés de la restauració?
Què va sentir quan es va veure que era més antiga del que es pensava?
Quan vam planificar la restauració vam creure oportú no només netejar la imatge, també mirar d’analitzar-la per conèixer-la millor. Així, vam voler que es fes un estudi de la policromia i de la fusta. L’anàlisi de la policromia en un laboratori de València, el de la fusta a Roma. L’objectiu, obtenir dades que permetin als historiadors de l’art treballar millor l’origen de la peça; aquesta setmana han vingut de la Universitat de Barcelona per interessar-se’n. Esperem que a partir d’aquesta restauració sorgeixin nous estudis sobre la valuosa imatge de santa Maria.

 

Canviant de tema, quina valoració fa d’aquest 2018, ja acabat, des del punt de vista parroquial?
El 2018, per ser sintètic, ha estat un curs que ha buscat la consolidació de les dinàmiques parroquials que havíem iniciat en anys anteriors. I en alguns dels aspectes ens en sentim molt satisfets.

 

Quins reptes afronta la parròquia i vostè com a plebà de cara a aquest 2019?
Desplegar amb més intensitat la visió parroquial que hem estat elaborant al llarg d’aquest 2018, i que no és una altra que “acostar els homes i dones de Montblanc a Crist, fent de la parròquia una família, casa i escola de comunió”. Aquest és l’horitzó pel qual treballarem, i a través del qual novament revisarem totes les activitats parroquials amb l’objectiu de créixer en qualitat, i si podem, en quantitat. Volem que qui s’acosti a la parròquia de Montblanc s’hi senti com a casa i descobreixi un camí de creixement al costat de Déu.