“Estic contenta de ser la primera presidenta torraire”

Dolors Ferré Ginesta Nova presidenta dels Torraires

Montblanc

“Estic contenta  de ser la primera  presidenta torraire”
“Estic contenta de ser la primera presidenta torraire”

Fa ben pocs dies que Dolors ha agafat la responsabilitat de la presidència dels Torraires de Montblanc, i a banda, compta amb l’orgull de ser-ne la primera presidenta


S’esperava que el fins ara president no pogués continuar i que acabés sent vostè la nova presidenta? En Juanma, que ha estat l’últim president, havia afagat el càrrec perquè no hi havia cap candidatura i no volia deixar la colla sense responsable. Era una junta transitòria, ja que l’acompanyaven torraires que ja portaven molts anys i tenien ganes d’estar a la colla sense cap pressió. Llavors és quan em van plantejar ser presidenta, però volia tenir amb mi un bon equip i en el qual pogués confiar, i crec que he encertat.


Des del punt de vista personal, què representa haver acabat sent presidenta d’una entitat castellera com els Torraires?

N’estic contenta, de ser la primera presidenta torraire, i tinc moltes ganes de fer-ho tan bé com pugui. Ara feia uns anys que estava apartada de la junta directiva i tècnica, i trobava a faltar el contacte directe amb les necessitats de la colla. El Torraires són part de mi, m’he fet gran amb ells, ja hi porto gairebé vint anys en què he conegut moltíssima gent que estimo; només vull dir-te que el meu home l’he conegut als Torraires. De fet a mi sempre m’ha atret més la part tècnica, però per la feina i la família no puc assistir a gaires assajos.


Quins reptes s’ha marcat al capdavant de l’entitat?

El primer repte que tenim és buscar el cap de colla, ja que ara els Torraires es troben en un bon moment, l’any passat vam ser un altre cop colla de set i no dubto que qui agafi el relleu podrà continuar fent algun castell de set. L’Ivan, l’últim cap de colla, deixa el càrrec per temes professionals, no perquè vegi que la colla està malament, sinó al contrari, que pot créixer. Encara és molt aviat per parlar dels reptes que volem assolir, la veritat és que agafo el càrrec en un moment força brillant, bons castells i un estat de comptes positiu.

 

Tot i així no podem abaixar la guàrdia, hem de créixer, i per a això ens fa falta més gent que s’animi a provar de fer castells, en una colla castellera mai sobra ningú. Voldria recuperar gent que ha passat durant aquests 25 anys pels Torraires i també m’encantaria que molta gent de la Conca vingués a conèixer-nos. Pensarem maneres de promocionar-nos, ser casteller et fa créixer com a persona i és una cosa que quan la proves no la pots deixar, t’enganxa.

 

A més, aquest any fem els 25 anys de la nostra refundació, i m’honora ser presidenta per celebrar un quart de segle. Un dels objectius que sí que m’he marcat és recuperar la diada de colla, que se celebrava al novembre.


Serà fàcil trobar relleu a la part tècnica de la colla?

Fàcil, fàcil, no. Però crec que tenim gent que està preparada per portar els Torraires, que sap de tècnica i coneix cadascun dels castellers. Haurem d’insistir-hi una mica, però segur que ens en sortirem.


Com valora la temporada feta per la colla?

La valoro molt positivament. El cap de colla va treure molt de suc dels nostres castellers, donant lloc també a alguns de nous. I la junta va fer una feina molt correcta, i sens dubte comptem amb el seu suport en la nova junta.


Enguany és l’any del 25è aniversari; què té pensat de cara a celebrar-ho com cal?

Encara no se n’ha parlat gaire, però segurament que se celebrarà al novembre, ja que volem fer retornar la nostra diada. M’agradaria fer alguna cosa en què participessin les entitats de tot el poble de Montblanc, com ja vam fer pels 15 anys, fent els pilars a totes les torres de la muralla, amb molt bona participació de tots els montblanquins.

 

Per altra banda, si l’economia ens ho permet, voldríem fer una sortida a alguna ciutat fora de Catalunya on hi hagués colla castellera, però es molt aviat per dir-ho.