“Vaig estar uns instants sense creure-m’ho, fins que no em vaig veure vestit a sobre l’escenari”

Ramon Solanes Matarín Sant Jordi de la Setmana Medieval 2019

Montblanc

“Vaig estar uns instants sense creure-m’ho, fins que no em vaig veure  vestit a sobre l’escenari”
“Vaig estar uns instants sense creure-m’ho, fins que no em vaig veure vestit a sobre l’escenari”

Ramon Solanes serà el personatge més emblemàtic de la Setmana Medieval en aquesta 32a edició del 2019, i en aquesta entrevista ens comenta com va viure la seva elecció i el que li ve ara.


Com vas viure el sopar d’elecció dels personatges principals? Vas passar nervis?
El sopar el vaig viure amb moltes ganes, però a la vegada amb molts nervis, que van anar de menys a més. Llavors, quan vaig fer el primer monòleg, se’m van passar una mica i ja vaig estar més relaxat.


Què et va portar a presentar-te per a l’elecció?
Fa anys que m’hi volia presentar. Al principi vaig dubtar una mica pels nervis, però vaig estar parlant amb la meva família i els meus amics, i al saber que el meu amic Arnau també s’hi presentava, no vaig dubtar a fer-ho. Al final he tingut la sort de representar Montblanc en aquestes dates tan importants.


T’esperaves ser l’escollit? I com vau reaccionar tu i el teu entorn?
No m’esperava ser escollit, però sabia que al ser dos persones que ens presentàvem hi havia un 50% de probabilitats. Vaig reaccionar amb molta alegria i a la vegada molta il·lusió. Vaig estar uns instants sense creure-m’ho, fins que no em vaig veure vestit a sobre l’escenari. La meva família i els meus amics em van ajudar en tot moment a preparar-me el paper, i ells també van sentir gran alegria al veure que l’esforç de preparar-ho tot va valdre la pena. En tot moment vaig tenir suport per part seva.


Com afrontes ara aquest temps que falta entre l’elecció i l’arribada de la Setmana Medieval?
Amb moltes ganes i molta il·lusió. És un somni fet realitat.


Tenies vinculació anterior amb la Setmana Medieval?
Des de petit que em vestia per fer de poble, i llavors quan vaig ser més gran, vaig col·laborar amb la taverna del Ball de Bastons.


Per als qui no et coneguin, qui és Sant Jordi com a persona, gustos, estudis, treball i aficions? 
  Em considero una persona simpàtica. Estic estudiant tercer de Fisioteràpia a la Universitat Rovira i Virgili. M’agrada molt el futbol, i el practico com a jugador i entrenador del CF Montblanc. La veritat és que també m’agraden molts esports més, com el pàdel, per exemple, però els estudis no em permeten practicar-los per falta de temps. També estic al Ball de Bastons de Montblanc com a dreter. Com a aficions m’agrada sortir de festa amb els amics i les estones de bar amb els companys de la universitat. M’agraden les pel·lícules de comèdia i acció, i la música comercial.