“La cara que em va quedar quan van venir una nit a fer la proposta…”

Paulino Gascón Rei de la Setmana Medieval 2019

Montblanc

 “La cara que em va  quedar quan van venir una nit a fer la proposta…”
“La cara que em va quedar quan van venir una nit a fer la proposta…”

Paulino Gascón tindrà enguany l’orgull de ser el Rei de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi 2019, una figura que l’omple d’orgull i que espera que pugui representar de la millor manera. 


Com vas viure el sopar d’elecció dels personatges principals?
Vaig anar al sopar sabent que el meu nom sortiria, així és fàcil sopar tranquil i seguir amb interès la presentació del nou logo i del llibre de La Cantata. Els que es presentaven per fer de Princesa o de Sant Jordi ho tenien diferent i més complicat; finalment seran la Míriam i en Ramon. En tot cas, moments divertits quan t’adones que algú et mira i es fixa… i no saps si ho intenta endevinar o és que algú li ha confirmat en aquest moment que tu ets el Rei. Una vetllada agradable, i el tret de sortida que encara la Setmana Medieval de Sant Jordi del 2019.


El fet de ser el Rei 2019, representa un fet que s’esperava o ha vingut per sorpresa?
Esperar-m’ho...? La cara que em va quedar quan alguns membres de la Junta de l’Associació van venir una nit a fer la proposta. En veure’ls pensava que venien a demanar el local dels baixos de casa, que algun ja any s’ha fet servir per alguna activitat... però la proposta era una altra. Sorprès però agraït, i molt.


Com ha viscut vostè i el seu entorn el fet de ser el Rei d’enguany?
A casa tot déu opina… i està bé que ho facin. Si alguna cosa faig malament encara em castigaran. Els fills i algun amic cada any surten amb les cornetes: aquest any amb més ganes... espero.


Com afrontes ara aquest temps que falta entre l’elecció i l’arribada de la Setmana Medieval?
Soc el Rei: a obeir els de la junta. Dedicarem el temps que calgui per preparar-ho tot tan bé com sigui possible. La gent de l’Associació ja ens ha fet saber que ve feina, però estic segur que ells encara en fan més... serà suportable, feta a gust i amb ànim d’arribar a bon port (sembla que aquest any les calçotades seran a correcuita). Amb tot, la vida continua, avui és 12 de març de 2019: a les dotze cal ser a la plaça i a les set de la tarda a Tarragona davant la subdelegació del govern en suport dels nostres representats; entre hores trobaré un espai per repassar el text de la llegenda.


Tenies vinculació anterior amb la Setmana Medieval?

Visc a Montblanc, m’interessa la vida de la població… He gaudit, he criticat alguna cosa i n’he aplaudit moltes. He fet parades a mercat, participat en algun museu… i últimament tothom sap que el dia del sopar medieval la comitiva té parada al carrer Santa Tecla: vi per al Rei; però especialment crispetes (Flocs de Neu del Pelegrí segons les bateja en Carles) per als més menuts (o no tan menuts) que hi participen.


Per als qui no et coneguin, qui és Paulino Gascón com a persona, gustos, treball i aficions?

Algú que va néixer més enllà dels Ports i que ja fa uns anys fa vida a Montblanc, i molt a gust: soc persona que estaria a gust a molts llocs, en tot cas a Montblanc soc a casa i aquí he format família amb l’Antonieta, el Joan i el Marc.

Prejubilat. Uns anys de la vida laboral vaig fer de mestre (matemàtiques i ciències als alumnes de 7è i 8è de la EGB), i després d’educador en programes d’atenció a persones amb problemes de drogoaddicció. I ara a estones “mestressa de casa” (ho ha de fer el qui té temps). Algú m’haurà vist pels carres fent fotos, la meva afició.

Membre actiu a La Conca Terra d’Acollida, espai de trobada per a gent d’aquí i nouvinguts (jo mateix vaig ser un nouvingut a la meva infància i adolescència: sempre agraït a un amic de Marçà, que dissabtes no anava al cinema per ensenyar-me català).

També gaudeixo d’algunes sortides amb el Club Atlètic i els diumenges un beure amb els amics.