Vilanova de Prades clourà l’any V855 al març

Al març del passat any 2018 s’encetava la programació dedicada a la celebració dels 855 anys de la donació reial del lloc de Vilanova a Pere d’Avellà

Comarques

L’any V855 clourà oficialment el proper mes de març amb la inauguració del monument commemoratiu de l’efemèride.


De manera oficial, al març del passat any 2018 s’encetava la programació dedicada a la celebració dels 855 anys de la donació reial del lloc de Vilanova a Pere d’Avellà, amb la inauguració de la il·luminació de la façana i campanar de l’església -tot i que es va haver d’aplaçar en dues ocasions-. Ara, al març d’aquest any tindrà lloc l’acte de clausura d’aquest esdeveniment de poble.


L’Ajuntament de Vilanova de Prades ha volgut reconèixer aquesta celebració amb un monument representatiu de la localitat, que es col·locarà a la Plaça Pere d’Avellà.
“L’any dedicat a Pere d’Avellà ha suposat un any de programació d’actes culturals que han reforçat els esdeveniments habitual del municipi”, afirma Eloi Menasanch, regidor de Cultura i Patrimoni.


“Començàvem la celebració amb la inauguració de la il·luminació de l’església, al juliol vam inaugurar la recuperació dels antics rentadors municipals, a l’agost, el descobriment de la placa de la nova plaça dedicada al Pere d’Avellà, vam dedicar una exposició fotogràfica al poble i a la seva gent que feia un recorregut dels canvis paisatgístics i socials, vam presentar en societat a a nostra geganta castanyera, Salvadora Pereandreu, s’han fet xerrades històriques com la impartida per Gabriel Serra, sobre el personatge de Pere d’Avellà, o la presentació del llibre “Vilanova de Prades. com el mestre Civera va revolucionar el poble”, de Salvador Domènech. A més, també s’ha emmarcat el recital de poesia Poesia | Música | Cultura i l’exposició col·lectiva de pintura “Homenatge Àngel Garcia” i la trobada de gegants nobles de la Festa de la Castanyada, a l’Any v855”. “Estem molt satisfets d’haver plantejat i tirat endavant aquesta efemèride i de com s’han anat succeint amb èxit tots els actes”. 


Amb la col·locació del monument, s’aprofitarà per fer tasques de manteniment a tot l’espai i s’adequarà l’entorn amb noves plantes aromàtiques i graves decoratives. L’Ajuntament té previst, en un futur immediat, fer una intervenció global a la plaça per dotar-la de llum i d’un sistema de reg.