La Rua de les 1.000 disfresses arribarà fidel a l'Espluga de Francolí

És un dels moments més esperats del Carnaval espluguí

L'Espluga de Francolí

La Rua de les 1.000 disfresses arribarà fidel a l'Espluga de Francolí
La Rua de les 1.000 disfresses arribarà fidel a l'Espluga de Francolí

Demà dissabte, 2 de març, continuaran els actes del Carnaval de l'Espluga de Francolí, quan serà el moment més esperat del Carnaval, la rua de les 1.000 disfresses, on es veu el treball dels últims mesos dels espluguins i espluguines creant disfresses ben treballades i d’allò més originals.


A les 6 de la tarda es farà la concentració de comparses i la rua donarà el tret de sortida a les 18.30 h des de la rambla Lluís Companys. En acabar el recorregut, arribats a la plaça Montserrat Canals, hi haurà exposició de les carrosses i, tot seguit, s’entrarà al Pavelló del Casal, on a les 21 h es durà a terme el sopar de Carnaval, a càrrec de l’Art Restaurant.


A la mitjanit arribarà l’hora de la gran desfilada de disfresses a la passarel·la del Pavelló del Casal, on la competició està garantida per tal d’aconseguir algun dels premis que es posen a concurs. A continuació hi haurà, al mateix pavelló, ball i música amb DJ S Alguero & Mkao.


Diumenge, festa per als més petits
Diumenge, 3 de març, els més petits seran els protagonistes. Al pavelló del Casal, a les 18 h, hi haurà l’espectacle infantil “La Festa dels Més Tumacat” a càrrec de la Companyia Més Tumacat. Tot seguit arribarà el moment de refer forces a base de xocolata desfeta amb coca.

 

Fi del Carnaval
La fi dels actes de Carnaval a l’Espluga de Francolí arribarà el dimarts 5 de març. A les 18 h hi haurà desfilada infantil a la Residència Jaume I amb obsequi per a tots els participants, i diploma pera les tres disfresses més votades.


En sortir de la Residència s’iniciarà una rua de vídues que acompanyaran les despulles de Sa Majestat Carnestoltes 37è fins a la plaça de la Vila on, després d’encendre un foc, sobre les 19.30 h, es repartirà l’escudella. A continuació es donarà pas a la lectura del testament i les últimes voluntats de Sa Majestat Carnestoltes 37è, seguit de la incineració de les despulles del rei dels Poca-soltes.


Acte seguit serà l’hora de desvetllar les comparses que s’enduen els premis de la rua de dissabte.


A més, a les 21 h, al Bar del Casal es farà el tradicional sopar de comparses.


Cal apuntar també que, durant tot el cap de setmana i el dimarts de Carnaval, es portarà a terme la iniciativa “Menja’t el ratolí” de la Pastisseria Cobo, tot comprant ratolins dolços. Entre tots els ratolins s’hi trobaran ocults dos “membres”, i aquells que els trobin seran obsequiats amb postres per a 10 persones.