L'Espluga de Francolí viu el seu Carnaval

Els actes del carnaval espluguí finalitzen dimarts 5 de març

L'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí viu el seu Carnaval
L'Espluga de Francolí viu el seu Carnaval

Aquest dissabte, 2 de març, han arribat els actes principals del Carnaval de l'Espluga de Francolí. A quarts de set de la tarda es donava el tret de sortida a la rua de les 1.000 disfresses, on s'ha pogut veure el treball dels últims mesos dels espluguins i espluguines creant disfresses ben treballades i d’allò més originals. Disfresses de les tradicionals i d'altres ben originals, o les que fan sàtira de coses actuals, s'han pogut veure pels carrers de l'Espluga on, el principal, era passar-ho bé, tirar confeti i lluir les disfresses.


La rua s'iniciava des de la rambla Lluís Companys i finalitzava a la plaça Montserrat Canals. Tot seguit, al Pavelló del Casal, hi havia previst el sopar de Carnaval, a càrrec de l’Art Restaurant. Un sopar que després segueix amb la gran desfilada de disfresses a la passarel·la del Pavelló del Casal, on la competició està garantida per tal d’aconseguir algun dels premis que es posen a concurs. A continuació, al mateix pavelló, ball i música amb DJ S Alguero & Mkao.

 

Propers actes
Cal recordar que els actes del Carnaval a l'Espluga continuen aquest diumenge, 3 de març. Al pavelló del Casal, a les 18 h, hi haurà l’espectacle infantil “La Festa dels Més Tumacat” a càrrec de la Companyia Més Tumacat. Tot seguit arribarà el moment de refer forces a base de xocolata desfeta amb coca.


La fi dels actes de Carnaval arribarà el dimarts 5 de març. A les 18 h hi haurà desfilada infantil a la Residència Jaume I amb obsequi per a tots els participants, i diploma pera les tres disfresses més votades. En sortir de la Residència s’iniciarà una rua de vídues que acompanyaran les despulles de Sa Majestat Carnestoltes 37è fins a la plaça de la Vila on, després d’encendre un foc, sobre les 19.30 h, es repartirà l’escudella. A continuació es donarà pas a la lectura del testament i les últimes voluntats de Sa Majestat Carnestoltes 37è, seguit de la incineració de les despulles del rei dels Poca-soltes. Acte seguit serà l’hora de desvetllar les comparses que s’enduen els premis de la rua de dissabte. A més, a les 21 h, al Bar del Casal es farà el tradicional sopar de comparses.

L'Espluga de Francolí viu el seu Carnaval
L'Espluga de Francolí viu el seu Carnaval