El SIAD Conca de Barberà continua commemorant el Dia Internacional de les Dones amb diversos actes

Comarques

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà realitzarà diferents activitats per commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La intenció és recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la lluita per la igualtat de gènere que contínuament es porta a terme. Totes les activitats reben la col·laboració de l’Institut Català de les Dones (ICD).

 

Les activitats són totes gratuïtes, i volen ser una forma de sensibilització i prevenció de les desigualtats de gènere:

 

recull de relats Recull de microrelats des del 18 de febrer al 22 de març. Podeu consultar les bases a: http://www.concadebarbera.cat/sites/cccb/files/recursos/BS/SIAD/bases_recull_microrelats.pdf. 

El microrelat escollit es publicarà en el punt de llibre que elabora el Servei amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

 

LES ACTIVITATS

 

Exposició “Veïnes, ciutadanes”

Exposició “Veïnes, ciutadanes”, cedida per l’Institut Català de les Dones, del 4 al 24 de març al vestíbul del Consell Comarcal. Aquesta exposició contribueix a reconstruir la participació femenina que és a l’origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d’atenció a les dones que han humanitzat —o potser seria més precís dir feminitzat— els nostres pobles i ciutats.


Contacontes 

• Divendres 15 de març a les 17 h al Casal Pirenc, c/ de St. Sebastià s/n, de Pira.


Representació teatral Som i serem... Dones, una passejada per la història de la mà de personatges femenins, en clau d’humor per la companyia TeatreEspai el dijous 7 de març a les 18.30 h a la sala noble del Consell Comarcal (c/ de St. Josep, 18, Montblanc).


Lectura del manifest


Lectura del manifest el divendres 8 de març a les 13.30 h al vestíbul del Consell Comarcal, a càrrec de les alcaldesses de la comarca.


Taller “Estima’t” 

a les associacions de dones de la comarca,a càrrec de la psicòloga del SIAD:


• Dilluns 11 de març a les 19.15 h a Vimbodí i Poblet (sala polivalent del centre cívic, plaça Major 12). • Dimarts 12 de març a les 18 h a l’Espluga de Francolí (auditori Carulla Font, plaça Montserrat i Canals, 1). • Divendres 15 de març a les 18 h a Sta. Coloma de Queralt (local de l’associació, passeig de la Muralla s/n). • Dissabte 16 de març a les 12.30 h a Rocafort de Queralt (local cultural, c/ de St. Antoni, 27). • Dimarts 19 de març a les 18 h a Solivella (Cal Mateu, plaça Major 8). • Dimarts 2 d’abril a les 19 h a Montblanc (local de l’associació, c/ de Poblet i Teixidó 1, 1a planta).


FORMACIÓ
Formació dirigida al professorat de llars d’infants, primària i secundària sobre “eines per la igualtat i LGBTI a l’aula” el dimecres 27 de març i el 3 d’abril. Inscripcions al Centre de Recursos Pedagògics de la Conca de Barberà.


“Descobrim el nostre municipi…”
Descobrim el nostre municipi amb perspectiva de gènere “Montblanc amb ulls de dona” dilluns 1 d’abril a les 18.30 h fins a les 20.30 h (punt de sortida: Consell Comarcal).