Balanç positiu de l’any de “Montblanc, capital de la sardana 2018”

El proper cap de setmana una delegació montblanquina es desplaçarà a traslladar la bandera de la capitalitat a Perpinyà

Montblanc

Roda de premsa per fer valoració d’aquesta capitalitat
Roda de premsa per fer valoració d’aquesta capitalitat | Anna Torija

Després de la celebració de l’acte de cloenda el passat dissabte de “Montblanc, capital de la sardana 2018”, aquest dilluns 11 de març s’ha realitzat una roda de premsa per fer valoració d’aquesta capitalitat amb la presència de Josep Andreu, alcalde de Montblanc; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Jordi Albalat, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc; i Ramon Requesens, president del Grup Sardanista Museu Arxiu de Montblanc.

El regidor de Cultura, Jordi Albalat, apuntava que es van plantejar com un repte afrontar aquesta capitalitat però que tant bon punt l’assumien es van posar mans a l’obra per aconseguir-ho. “En fem una valoració molt positiva, tot l’any hem tingut ballades i concerts amb la sardana com a protagonista”, explicava Albalat que, a la vegada, recordava que dissabte es va fer la cloenda de “Montblanc, capital de la sardana 2018” però que també, amb l’espectacle “Introit”, es posava en valor “la dissertació de la modernitat i la tradició, que poden conviure per continuar persistint”.

Ramon Requesens, president del Grup Sardanista del Museu Arxiu de Montblanc, ressaltava especialment com ha crescut l’ambient sardanista al llarg d’aquest any i, per tant, apuntava també a un balanç positiu de la capitalitat, especialment perquè “volem que hi hagi una continuïtat, hi ha una bona inèrcia i cal fer més actes sardanístics durant l’any”.

En la seva intervenció, Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, donava a conèixer la satisfacció per part de la Confederació de com s’ha desenvolupat la capitalitat de Montblanc. “Buscàvem la normalització de la sardana, la dinamització de la sardana, la transversalitat de la sardana en altres sectors, i s’ha aconseguit”. A més, Rucabado també afegia que “la capitalitat no ha d’acabar aquí, cal aprofitar aquesta inèrcia per normalitzar el fet sardanista en totes les activitats”. 

Finalment, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, posava èmfasi en la participació de la gent i la voluntat de tirar endavant diversos actes entorn a la sardana. “Ens proposàvem escampar l’alè de la sardana en tot: el seguici, la muralla, etc. i així s’ha acabat fent”, deia Andreu.

El proper cap de setmana una delegació montblanquina es desplaçarà a traslladar la bandera de la capitalitat a Perpinyà.