Finalitza la primera fase del parc fotovoltaic a Rocafort de Queralt

Aquesta primera fase consisteix en la instal·lació de 60 panells solars fotovoltaics de 270w

Comarques

Finalitza la primera fase del parc fotovoltaic a Rocafort de Queralt
Finalitza la primera fase del parc fotovoltaic a Rocafort de Queralt

Rocafort de Queralt va finalitzar la instal·lació de la primera fase del seu parc fotovoltaic, aquesta instal·lació està encaminada a alimentar electricament tot el sistema de bombeig d'aigua al dipòsit principal, de la mateixa manera amb aquesta instal·lació s'ha previst l'abastament elèctric de la re-circulació per la cloració de l'aigua i la impulsió d'aigua de la xarxa en baixa, de la població.

 

Aquesta primera fase consisteix en la instal·lació de 60 panells solars fotovoltaics de 270w, al llarg d'aquest any es completarà la infraestructura amb la instal·lació dels inversors, reguladors i les bateries de liti.

 

Amb aquesta instal·lació Rocafort de Queralt continua apostant per accions que encaminin al municipi cap la sobirania energètica, que ja van començar a principi de la legislatura amb la il·luminació amb energia fotovoltaica del recinte del cementiri municipal i de la seva capella, i han continuat amb la instal·lació de fanals solars en zones fosques i de lleure del municipi o la instal·lació d'una caldera de biomassa per escalfar les dependències de l'ajuntament. Amb la implantació de les energies renovables es facilita aquest procés cap a la sobirania energètica. D'aquesta manera també es vol posar des de La Conca de Barberà un granet de sorra en la lluita contra el canvi climàtic.