50 anys del primer equip de bàsquet a la comarca

Els inicis del basquetbol a la capital de la Conca de Barberà estan completament lligats al món femení

Esports

Va ser un grup de noies que a mitjans dels anys 60 van començar a practicar aquest esport dins dels col·legis
Va ser un grup de noies que a mitjans dels anys 60 van començar a practicar aquest esport dins dels col·legis | Cedida

Aquest 2019 es celebrarà a Montblanc el 50è aniversari de la creació del primer equip de basquetbol a la comarca.

 

Els inicis del basquetbol a la capital de la Conca de Barberà estan completament lligats al món femení. Va ser un grup de noies que a mitjans dels anys 60 van començar a practicar aquest esport dins dels col·legis, anant fins i tot a disputar partits a Tarragona i Cambrils contra altres escoles del territori.

 

Aquest grup de noies va anar creixent i van crear el primer equip de basquetbol de la vila al 1969. Aquest equip va ser el sènior femení que disputava els seus partits a l’antiga pista de la fàbrica Puntextil, primer escenari basquetbolístic de la vila. L’any 1970 el club comptava amb un junior masculí, mentre que l’equip sènior femení es consolidà. 

 

L’estructura del club va seguir creixent amb els següents anys, i al 1980, amb la construcció del pavelló poliesportiu del Casal, el club debasquetbol s’integra dins del Casal Montblanquí com a secció de bàsquet. La creació de l’escola de bàsquet l’any 1987, i l’organització d’un curs de monitors, van esdevenir claus per la formació de molts jugadors. Aquest creixement progressiu va tenir la seva culminació la temporada 1989-90, on el club va posar en competició equips en totes les categories masculines i en dues de femenines.

 

L’any 2004 amb la construcció del pavelló municipal, es crea una nova entitat, l’Associació Esportiva Montblanc, que esdevé continuadora de la tasca realitzada fins aquells moments pel Casal Montblanquí.

 

El CB Montblanc, fundat l’any 2010, és l’entitat encarregada actualment de portar a nivell federatiu el basquetbol a la població i encapçala els esdeveniments de celebració d’aquests 50 anys de tradició de basquetbol a la vila ducal.