S'amplia a partir de l'1 d'abril, el servei de porta a porta d'escombraries a Montblanc

Per fer una prova pilot en edificis verticals s’ampliarà el servei al carrer Catalunya, Carrer del Sindicat, carrer de l’Estació, muralla Sta Tecla i Estació de bus

Montblanc

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc va posar en funcionament el nou model de recollida de residus porta a porta. Aquest servei ha comportat la retirada de punts de contenidors de superfície i soterrats.  Aquest servei ha donat molt bons resultats, sent un èxit de participació i aconseguit un 80% de recollida selectiva de residus en el lloc on s’ha aplicat.

 

Per tal d’augmentar els resultats i alliberar espai de la via pública, ja s’ha ampliat el servei a la zona del Baluard de Sta. Anna, Muralla St. Francesc, i part de Muralla Sta. Tecla. Aquesta ampliació ha comportat la retirada de 3 punts de recollida de brossa del municipi.

 

Per fer una prova pilot en edificis verticals s’ampliarà el servei al carrer Catalunya, Carrer del Sindicat, carrer de l’Estació, muralla Sta Tecla i Estació de bus. Aquesta ampliació comportarà la retirada de 2 punts de recollida de brossa del municipi, situats al carrer Sindicat. El dia 1 d’abril, amb l’inici del nou servei en aquesta zona, aquests contenidors seran retirats de la via pública.

 

Aquest servei serà d’aplicació a tots els domicilis i establiments comercials d’afectació dels carrers esmenats. Els establiments comercials seran visitats per tècnics ambientals que els indicaran les freqüències i els serveis establerts.

 

Amb aquest nou model, els ciutadans i ciutadanes han de separar les diverses fraccions de residus en origen, les quals seran recollides en el propi portal d’acord amb un calendari i horaris adjunts, excepte el vidre, que s’haurà de portar al contenidor verd del carrer.

 

Tots els usuaris domiciliaris rebran una carta  amb els carrers que s’amplia el servei i el full amb l’horari i les freqüències. Per fer-ho correctament se ús facilitarà el kit porta a porta, els qual els nous adherits al servei heu de recollir.

 

Pels nous usuaris que s’adhereixen al nou servei, es realitzarà el repartiment del material (cubells i díptics informatius) que tindrà lloc al Consell Comarcal de la Conca de Barberà (carrer Sant Josep, 18), i anirà associat al padró d’escombraries del vostre domicili. El repartiment es  realitzarà a partir del dia a partir del dia 25 de març en horari d’oficina (dilluns de 9h a 14h i de 16h a 18h i de dimarts a divendres de 9h a 14h).

 

El servei del porta a porta te com a principal canvi,  que els veïns del municipi hauran de deixar a partir de les 20h fins les 22h  les deixalles al carrer. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit en endavant.

 

Amb l’inici d’aquest nou servei, el qual requereix un canvi d’hàbits en el ciutadà, es pot observar que ha tingut una bona rebuda per part de domicilis i comerços, i que s’ha aconseguit alliberar espai públic i reduir el soroll i les males olors, a més de potenciar exponencialment la recollida selectiva al municipi.

 

Tanmateix durant la setmana de repartiment i les següents els usuaris es poden dirigir al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Montblanc el qual s’atendran tots els dubtes que sorgeixin.