Les Coves de l’Espluga acolliran una exposició fotogràfica sobre la vida quotidiana en la prehistòria

Les fotografies han estat realitzades a les Coves de l’Espluga, a l’Espluga de Francolí, i a la Cova d’en Blas, a Pratdip.

L'Espluga de Francolí

Imatge que encapçala el cartell de l'exposició
Imatge que encapçala el cartell de l'exposició | Cedida

Divendres 22 de març a les 19,00 hores tindrà lloc a la cabana gran de les Coves de l’Espluga la inauguració de l’exposició fotogràfica “Orígens: la vida quotidiana en la prehistòria”, de l’autor Francisco Suárez. La inauguració estarà presidida pel regidor de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga, Jordi Torre, i anirà a càrrec d’Antonio Alcácer, professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, i del mateix autor. L’exposició romandrà oberta fins el dia 23 de juny i es podrà visitar gratuïtament en l’horari habitual de les Coves de l’Espluga.


L’exposició compta amb 18 instantànies on Suárez ens ensenya la mirada d’un fotògraf que reflecteix amb tota naturalitat aquelles situacions quotidianes en què els éssers vius, en aquests cas els éssers humans, es poden trobar en un moment determinat de la seva vida. Suárez ens mostra les postures dels humans per adaptar-se als espais protectors, les coves, tot procurant que siguin els més naturals i espontànies possible. I aquestes situacions queden identificades, entre altres, en els següents conceptes: relaxació i observació, ajut i convivència, recer i refugi, observació i alerta, exploració, protecció i estima, aparellament, suport en la cura dels fills, l’ús de l’aigua, lideratge en la comunitat, aprenentatge de l’entorn.


Les fotografies han estat realitzades a les Coves de l’Espluga, a l’Espluga de Francolí, i a la Cova d’en Blas, a Pratdip.