Montblanc es prepara per la 3a edició de la Vila del Llibre

El festival es farà else dies 22, 23, i 24 de març, esdevenint Montblanc el booktown del Camp de Tarragona

Montblanc

El 22, 23 i 24 de març se celebra la tercera edició de la Vila del Llibre de Montblanc, el festival literari que omplirà la capital de la Conca de Barberà de literatura. El certamen s’ha presentat aquest dilluns en roda de premsa a l’Ajuntament de Montblanc amb presència de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i el director del festival, Enric Bono. 

El festival, amb la mirada posada en les històries literàries i en la història que s’explica als llibres, s’inaugurarà divendres al vespre després un dels actes destacats, el recital poètic musical “In Memoriam”, basat en els poemes de Gabriel Ferrater amb una posada en escena a càrrec de Xavier Miró i Andres Noarde, que estrenaven el mateix espectacle fa 25 anys a Barberà de la Conca. La inauguració serà a càrrec de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan Elies Adell; i el director del festival, Enric Bono.

Dissabte i diumenge la vila comptarà amb diferents racons on els llibres seran els protagonistes. El recorregut començarà al carrer Major, amb els encants del llibre on els lletraferits podran cercar entre llibres de segona mà. Les activitats, exposicions i mercat editorial es distribuiran al llarg de la plaça Major i voltants. Hi haurà presentacions de llibres, taules rodones, tallers d’oficis del llibre, activitats infantils i familiars, etc. Pel que fa al mercat editorial, es comptarà amb 33 editorials enguany.

Alguns actes destacats seran, per exemple, la presentació de Rafel Nadal del llibre que acaba de sortir al carrer “El fill de l’italià”. També es comptarà amb Jordi Cabré, que presentarà “Digues un desig”, premi Sant Jordi 2018. Després de molts anys d’absència per les nostres contrades Joan Margarit presenta les seves memòries “Per tenir casa cal guanyar la guerra”. També s’ha volgut tractar el tema del Procés, així hi haurà una taula rodona sobre narrativa d’aquest fet d’actualitat. 

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, remarcava la importància d’un festival així quan falten pocs dies per la diada de Sant Jordi. “Serà una antesala del que representarà Sant Jordi amb les seves novetats editorials”, comentava. Per la seva banda, Enric Bono, director del festival, ha comentat els actes més destacats i ha afegit que aquest tercer any de Vila del Llibre de Montblanc “ja representa una consolidació del festival”.

 

Podeu consultar el programa d'actes de Montblanc Vila del Llibre sota d'aquesta noticia, a la secció "Documents relacionats"