L'Espluga viurà la 5a edició de "El Vi fa Sang"

Es celebrarà els dies 5, 6 i 7 d'abril

L'Espluga de Francolí

L'Espluga viurà la 5a edició de "El Vi fa Sang"
L'Espluga viurà la 5a edició de "El Vi fa Sang"

L'Espluga de Francolí va acollir l'acte de presentació de la 5a edició de "El Vi fa Sang", que es celebrarà els dies 5, 6 i 7 d'abril. La cinquena entrega d’El Vi fa Sang presenta una trentena d’actes que combinen la literatura, la gastronomia i els bons vins del territori.

 

El festival, en aquesta edició, segueix mantenint el fet d’introduir una temàtica general, de manera que tots els actes estaran dedicats majoritàriament a un tema, cada any diferent, dins del nostre gènere. El de 2019 és Novel·la criminal i baixos fons.

 

Les botigues de l’Espluga col·laboren un any més amb el festival dedicant aparadors als llibres que es presenten i el Museu de la Vida Rural es tornarà a convertir en el principal espai on es desenvoluparà el gruix central d’activitats literàries de la cinquena edició d’El Vi fa Sang.

 

El premi Internacional El Vi Fa Sang, que en les edicions anteriors han rebut l’italià Andrea Camilleri, l’andorrà Albert Salvadó, l’irlandès John Banville (Benjamin Black), i també l’italià Massimo Carlotto, enguany serà un premi in memoriam a l’autor francès, Jean Claude Izzo.

 

El premi Nacional El Vi Fa Sang a la trajectòria, que en edicions passades s’ha atorgat a Isabel- Clara Simó per les seves novel·les criminals, a Andreu Martin i Jaume Ribera per la sèrie Flanagan, a Maria Antònia Oliver per la seva obra literària, i al mallorquí Antoni Serra, creador del detectiu Celso Mosqueiro, enguany serà per a l’escriptor valencià Ferran Torrent, un dels escriptors més prolífics del gènere negre.

 

I, finalment, es lliurarà el premi Honorífic a Jordi Canal i Artigas, fins la seva recent jubilació director de la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat, primer centre especialitzat del país en novel·la criminal.