La Comissió Permanent de Protecció Civil de Catalunya ha aprovat avui 37 plans d'emergències municipals

Els plans homologats a la Conca de Barberà són Rocafort de Queralt i Vilaverd

Comarques

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Isabel Ferrer, ha presidit la Comissió Permanent de Protecció Civil de Catalunya en què s’han homologat 37 plans locals de protecció civil i s’ha actualitzat 1 pla existent. A més, avui s’han homologat 74 Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions municipals, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades.

 

A la reunió hi han assistit representants de tots els organismes vinculats a la planificació i gestió de les emergències. A la reunió d’avui han estat presents, entre altres, el director del CAT112, Joan Delort, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, el director del Servei meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, el director d’Agents Rurals, Marc Costa Trachsel, el gerent del SEM, Antoni Encinas, i el director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín.

 

PLANS LOCALS DE PROTECCIÓ CIVIL

 

Pel que fa als plans locals, la Comissió d’avui ha aprovat l’homologació 37 de plans locals i l’actualització d’un ja existent. Tots ells són homologacions del pla multi-risc DUPROCIM que inclou procediments pels diferents riscos (naturals i tecnològics) que afecten a cada municipi. Per territori, es distribueixen així:

Barcelona: 5 homologacions

Catalunya Central: 9 homologacions

Girona: 1 homologacions

Lleida: 4 homologacions

Tarragona: 10 homologacions

Terres de l’Ebre: 10 homologacions

 

HOMOLOGACIONS CONCA DE BARBERÀ

- Rocafort de Queralt (inclou el territorial bàsic, incendis, nevades i ventades).

- Vilaverd (inclou el territorial bàsic, incendis, inundacions, nevades, sismes i transport de mercaderies perilloses).