La història real d’una nena prematura de Montblanc, en un conte

"La Mariona i la capseta màgica" és el conte amb el què la Laia Pastor i el Jordi Pinyol han volgut donar a conèixer la història de la seva filla

Montblanc

Portada del conte "La Mariona i la capseta màgica"
Portada del conte "La Mariona i la capseta màgica" | Cedida

La Mariona i la capseta màgica és el conte amb el què la Laia Pastor i el Jordi Pinyol, de Montblanc, han volgut donar a conèixer la història de la seva filla gran, que va néixer prematura a la setmana 28 de gestació. Tot plegat va comportar que la Mariona estigués els seus tres primers mesos a l’hospital (estant 2 mesos dins d’una incubadora).


Ara, que la Mariona té sis anys, els seus pares han decidit compartir aquella experiència viscuda. Uns moments durs en els que es van trobar sols i desinformats que han volgut explicar d’una forma senzilla i dolça en un conte, per així arribar a totes les franges d’edat.


La Mariona i la capseta màgica s’ha fet amb l’editorial la Musca, de l’Espluga de Francolí, i amb l’il·lustrador Joan Turu. També compta amb el pròleg de Roser Capdevila.


Dissabte 23 de març al migdia, a la plaça de Sant Miquel i dins els actes de la Vila del Llibre de Montblanc, es va fer un contacontes amb la col·laboració del grup Fila Zero.

D’altra banda, la presentació oficial del conte serà el dissabte 13 d’abril, a les 18h, a l’església de Sant Marçal, dins de la Setmana Cultural de la Setmana Santa de Montblanc. Aquest acte comptarà amb la presència de l’il·lustrador del conte, Joan Turu, i el contacontes dut a terme per dues actrius caracteritzades d’infermeres del grup Fila Zero de Montblanc.