Aquest dissabte la Volta passa per la Conca de Barberà

A Montblanc hi haurà el tall de la C-14 direcció Reus i la N240 direcció Lleida. S'aconsella no fer trasllats entre les 12:30 h i les 13:30 h per aquestes vies

Esports

| Epi Mestre

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya va engegar el passat dilluns 25 de març i farà la darrera etapa diumenge 31. El campió del món i vigent doble guanyador de la “Volta”, Alejandro Valverde, el quatre cops vencedor del Tour, Chris Froome, el vencedor de la Vuelta, Simon Yates, o el colombià Nario Quintana, són només algunes de les grans estrelles presents a la cursa.

 

El pas dels ciclistes per la nostra comarca serà en l’etapa número 6, aquest dissabte 30 de març. Una etapa que s’inicia a Valls i finalitza a Vila-seca i que té un recorregut total de 174 km. Es passarà per les localitats de Montblanc (aproximadament 13.15h), l’Espluga de Francolí (aproximadament 13.20h) i Vimbodí i Poblet (13.30h). Així doncs, a Montblanc hi haurà el tall de la C-14 direcció Reus i la N240 direcció Lleida. S'aconsella no fer trasllats entre les 12:30 h i les 13:30 h per aquestes vies.


La “Volta” començava amb duresa en l’etapa inicial de Calella, per vuitè any consecutiu inici de la prova. La segona etapa es vivia entre Mataró i Sant Feliu de Guíxols, que 25 anys després tornava a rebre la visita de la cursa. Era una jornada ideal per a sprinters o escapades.
Les dues principals etapes de muntanya es decidien a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i La Molina, els ports que són finals en alt de la Volta. Així, la tercera etapa entre Sant Feliu de Guíxols i Vallter 2000 i la quarta entre Alp i La Molina ja definiria quins ciclistes podrien guanyar la “Volta” 2019. La cinquena etapa, aquest divendres, amb sortida a Puigcerdà i arribada a Sant Cugat del Vallès, torna a ser una bona oportunitat per a esprinters o per les escapades, mentre que la sisena, demà dissabte, per terres tarragonines entre Valls i Vila-seca es presenta com una jornada trencacames. Finalment, Barcelona tornarà a acollir la setena i darrera etapa el diumenge. Etapa que ho decidirà tot, amb 8 voltes per la muntanya de Montjuïc que posaran el punt i final a la 99a edició de la cursa.


Aquesta és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia.