Aquest 1 d’abril s’inicia a Montblanc l’ampliació en pisos del servei de porta a porta d’escombraries

Aquesta ampliació comporta la retirada de 2 punts de recollida de brossa del municipi, situats al carrer Sindicat

Montblanc

Aquest 1 d’abril s’inicia a Montblanc l’ampliació en pisos del servei de porta a porta d’escombraries
Aquest 1 d’abril s’inicia a Montblanc l’ampliació en pisos del servei de porta a porta d’escombraries | Cedida

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc va posar en funcionament el nou model de recollida de residus porta a porta. Aquest servei ha comportat la retirada de punts de contenidors de superfície i soterrats.  Aquest servei ha donat molt bons resultats, sent un èxit de participació i aconseguit un 80% de recollida selectiva de residus en el lloc on s’ha aplicat.


Per fer una prova pilot en edificis verticals s’amplia el servei al carrer Catalunya, Carrer del Sindicat, carrer de l’Estació, muralla Sta Tecla i Estació de bus. Aquesta ampliació comporta la retirada de 2 punts de recollida de brossa del municipi, situats al carrer Sindicat. El dia 1 d’abril, amb l’inici del nou servei en aquesta zona, aquests contenidors seran retirats de la via pública.


Aquest servei serà d’aplicació a tots els domicilis i establiments comercials d’afectació dels carrers esmenats. Els establiments comercials seran visitats per tècnics ambientals que els indicaran les freqüències i els serveis establerts.


Amb aquest nou model, els ciutadans i ciutadanes han de separar les diverses fraccions de residus en origen, les quals seran recollides en el propi portal d’acord amb un calendari i horaris adjunts, excepte el vidre, que s’haurà de portar al contenidor verd del carrer.


El servei del porta a porta té com a principal canvi que els veïns del municipi hauran de deixar a partir de les 20h fins les 22h les deixalles al carrer. La recollida dels residus s’efectuarà sempre a partir de les deu de la nit en endavant.