El Pare Abat del Monestir de Poblet obrirà la Setmana Santa de Montblanc

Dissabte 6 d'abril es farà el pregó i s'iniciarà la Setmana Santa Cultural

Montblanc

Montblanc prepara la Setmana Santa Cultural, actes organitzats per la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Montblanc i la Parròquia de Santa Maria.

 

Aquest dissabte s'iniciaran els actes amb el XXI Pregó de Setmana Santa, a càrrec del Pare Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà i Mayo. L’acte tindrà lloc a l’església de Sant Marçal, a dos quarts de 7 de la tarda. Després del pregó es farà l’engrega de premis als infants participants al Concurs de Dibuix de Setmana Santa. També dissabte se celebrarà la missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang (missa que substituirà la de vigília de Santa Maria).


Diumenge, a més de la participació dels Armats de Montblanc a la Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines que enguany té lloc a Constantí, a la tarda, a les sis, la banda de música Verge de la Serra de Montblanc farà un concert de Marxes de processó.


Dilluns engegaran les conferències. Serà amb Marta Ollé i Laura Anglès, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, que tractaran el tema “Trencant estereotips de gènere”.


Dimarts dia 9 d’abril, a les 8 de la tarda, es comptarà amb el cicle anual “El Mon de la música” i la conferència “El violí”, per Josep M. Manresa.


L’endemà, 10 d’abril, la conferència anirà a càrrec de Toni Cartanyà, amb el tema “Maria: Història o mite?”.


El dijous, 11 d’abril, Josep M. Moix oferirà la conferència “Uns pagesos emprenedors en el Montblanc de mitjans del Segle XX”.


Pel que fa als actes del divendres 12 d’abril, es comptarà amb un concert-audició pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Montblanc, a les 7 de la tarda. També, a les 10 de la nit, hi haurà la conferència “El sistema educatiu de Finlàndia: un model per a Catalunya?”, a càrrec de Josep M. Ribé.


El darrer acte de la Setmana Santa Cultural de Montblanc d’enguany serà dissabte 13 d’abril, a les 6 de la tarda, quan Laia Pastor i Jordi Pinyol presentaran el llibre “La Mariona i la capseta màgica”, de l’editorial La Musca. També es comptarà amb l’il·lustrador del llibre, Joan Turu, i una sessió de conta-contes del mateix llibre. A l’acabar hi haurà xocolatada i coca pels petits que assisteixin a l’acte.


Cal apuntar que tots els actes són d’entrada pliure, a l'església de Sant Marçal.