El pregó de l'Abat de Poblet, Octavi Vilà, enceta la Setmana Santa a Montblanc

A partir d'avui s'inicia la Setmana Santa Cultural de Montblanc, amb concerts i conferències cada dia

Montblanc

El pregó de l'Abat de Poblet, Octavi Vilà, enceta la Setmana Santa a Montblanc
El pregó de l'Abat de Poblet, Octavi Vilà, enceta la Setmana Santa a Montblanc

Quan resten pocs dies per a l’arribada de la Setmana Santa pròpiament dita, Montblanc celebra la Setmana Santa Cultural, actes organitzats per la Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Montblanc i la Parròquia de Santa Maria.


Es pot dir que amb la Setmana Santa Cultural engega la Setmana Santa a Montblanc i, de fet, així es feia palès aquest dissabte 6 d'abril amb el XXI Pregó de Setmana Santa, enguany a càrrec del Pare Abat del Monestir de Poblet, Octavi Vilà i Mayo. L’acte tenia lloc a l’església de Sant Marçal, a dos quarts de 7 de la tarda.

 

Després del pregó es feia l’engrega de premis als infants participants al Concurs de Dibuix de Setmana Santa. També dissabte se celebrava la missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang.

 

Setmana Santa Cultural
Des del diumenge 7 d’abril i fins dissabte dia 13, s’han programat diversos concerts i conferències que conformen la Setmana Santa Cultural.


Diumenge, a més de la participació dels Armats de Montblanc a la Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines que enguany té lloc a Constantí, a la tarda, a les sis, la banda de música Verge de la Serra de Montblanc farà un concert de Marxes de processó.


Dilluns engegaran les conferències. Serà amb Marta Ollé i Laura Anglès, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal, que tractaran el tema “Trencant estereotips de gènere”.


Dimarts dia 9 d’abril, a les 8 de la tarda, es comptarà amb el cicle anual “El Mon de la música” i la conferència “El violí”, per Josep M. Manresa.


L’endemà, 10 d’abril, la conferència anirà a càrrec de Toni Cartanyà, amb el tema “Maria: Història o mite?”.


El dijous, 11 d’abril, Josep M. Moix oferirà la conferència “Uns pagesos emprenedors en el Montblanc de mitjans del Segle XX”.


Pel que fa als actes del divendres 12 d’abril, es comptarà amb un concert-audició pels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Montblanc, a les 7 de la tarda. També, a les 10 de la nit, hi haurà la conferència “El sistema educatiu de Finlàndia: un model per a Catalunya?”, a càrrec de Josep M. Ribé.


El darrer acte de la Setmana Santa Cultural de Montblanc d’enguany serà dissabte 13 d’abril, a les 6 de la tarda, quan Laia Pastor i Jordi Pinyol presentaran el llibre “La Mariona i la capseta màgica”, de l’editorial La Musca. També es comptarà amb l’il·lustrador del llibre, Joan Turu, i una sessió de conta-contes del mateix llibre. A l’acabar hi haurà xocolatada i coca pels petits que assisteixin a l’acte.


Cal apuntar que tots els actes són d’entrada lliure i es fan a l'església de Sant Marçal de Montblanc.

El pregó de l'Abat de Poblet, Octavi Vilà, enceta la Setmana Santa a Montblanc