Jordi Rovirosa ha presentat el seu darrer llibre, titulat "Dream Team"

Ha estat un altre dels actes celebratius del 50 aniversari del CB Montblanc

Esports

Jordi Rovirosa ha presentat el seu darrer llibre, titulat "Dream Team"
Jordi Rovirosa ha presentat el seu darrer llibre, titulat "Dream Team" | Foto © Marc Lladó Quadrat

Jordi Rovirosa ha estat el gran protagonista d'un altre dels actes de celebració del 50 aniversari del CB Montblanc i ho ha fet aquest divendres al vespre, al Museu Comarcal de Montblanc, a on Jordi Robirosa ha presentat i, davant una bona presència de públic, a la capital de la Conca de Barberà el seu darrer llibre, titulat 'Dream Team'.

 

'Dream Team'

El llibre 'Dream Team. El equipo que cambió la historia' és una obra dels periodistes Manuel Moreno i Jordi Robirosa, i publicat per l'editorial DQ.

 

Ha passat més d'un quart de segle i el Dream Team encara es manté en el record, no només dels aficionats del bàsquet, sinó de l'esport en general. Els Jocs Olímpics de Barcelona encara són, per a molta gent, els millors de la història, i la selecció dels Estats Units de bàsquet va ser, sense dubtes, el seu màxim exponent. 

 

Aquest llibre ofereix una visió diferent de com es va confeccionar i desenvolupar aquell equip absolutament irrepetible. De la mà de dos periodistes que van viure el fenòmen de manera propera i que van conéixer de primera mà moltes de les seves vicissituds, explica la història tal com va ser, des de Barcelona i no des dels Estats Units, com ha passat fins ara.

 

Jordi Robirosa

Jordi Robirosa va néixer l'any 1958 a Barcelona. Mentre estudiava Periodisme i Història Antiga i Arqueologia, va col·laborar al diari La Hoja del Lunes. Quan aquest va desaparèixer, va col·laborar al Dicen... fins que aquest també va tancar. L'any 1985 va entrar a treballar a Televisió de Catalunya i des d'aleshores és la veu del bàsquet de la cadena. Va començar fent un petit seguiment de l'NBA al programa Tot Esport. El novembre de 1989 va anar per primera vegada a fer reportatges de bàsquet als Estats Units. Va conduir el programa Bàsquetmania i també va dirigir NBA.cat, antigament NBA Total, i fa les transmissions de partits de bàsquet amb Nacho Solozábal i Víctor Lavagnini.

 

L'any 2009 va publicar el llibre 'A prop de les estrelles de l'NBA', on explica les experiències que ha viscut durant els més de vint anys en els quals ha cobert l'NBA per a Televisió de Catalunya. Dos anys més tard, va publicar 'Basquetmania', on relata les seves vivències en el bàsquet català i europeu. I ara, es troba a la venda 'Dream Team. El equipo que cambió la historia', que detalla la creació i trajectòria del millor equip de bàsquet de la història.