Mn. Simó, plebà de Montblanc, és entrevistat al programa “Signes del temps” de TV3

El programa s'emetia aquest diumenge 7 d'abril al matí

Montblanc

Mn. Simó, plebà de Montblanc, és entrevistat al programa “Signes del temps” de TV3
Mn. Simó, plebà de Montblanc, és entrevistat al programa “Signes del temps” de TV3

L’equip del programa “Signes del temps” de TV3 va estar fa uns dies a Montblanc per gravar el programa que s’emetia aquest passat diumenge 7 d’abril, a les 10.30h del matí, amb la parròquia de Santa Maria com a protagonista.

 

El programa va fer una entrevista a Mn. Simó Gras, plebà de Montblanc i jutge del Tribunal Metropolità de l’Arquebisbat de Tarragona. També va gravar diferents moments a la plebania, centre de l’activitat pastoral i social de la parròquia.

 

En aquesta entrevista el plebà de Montblanc remarca que, “per Montblanc, Santa Maria és l’epicentre de la vila” i, també, explica el significat de ser “plebà”, fet que es remunta al segle XV, una figura honorífica, representant de l’arquebisbe, que feia el que avui en diríem un vicari episcopal. Una figura que ha perviscut a Montblanc, com una cosa molt pròpia i, de fet, actualment el de la capital de la Conca de Barberà és l’únic plebà de Catalunya. “És un títol però no faig altra tasca que un rector”, remarcava Mn. Simó, qui farà quatre anys que es plebà en una parròquia on va arribar com a vicari fa temps.

 

Mn Simó explicava també en aquest programa de TV3 que la figura del mossèn va més enllà d’un simple representant. “Té una certa incidència en la vida pública, cultural i social de la ciutat. Un rector de poble ha de ser a la vida del poble. Crec que és part de la nostra vocació”. 

 

Altres temes tractats en l’entrevista van ser la implicació amb temes polítics. Així, explicava el plebà de Montblanc que “la fe cristina il·lumina la manera de viure i cal incloure en ser actiu i participants de les reclamacions que van en bé de la comunitat, per tant, la nostra fe penso que ens impulsa a portar-hi una veu que reclami tot allò que és just i necessari ,que s’impliqui perquè les persones visquin amb major llibertat i dignitat, pensin el que pensin”.

 

Es va explicar la renovació de la plebania d’ençà de la seva arribada com a plebà de Montblanc. L’objectiu, deia, era que la parròquia avances. “Vam aconseguir identificar que per nosaltres la parròquia voldríem que fos un lloc on acostes a la gent a Jesus i que fos una casa, que fos una família. Vam plantejar una reforma que permetés visualitzar aquesta vida de família”. Un exemple de les activitats impulsades en aquest sentit són els sopars alpha, per tornar a acostar a gent que s’havia allunyat de la parròquia i on, amb tres anys hi han passat 120 persones.