Arrenca la campanya electoral per a les eleccions generals

Els comicis seran el 28 d'abril

Actualitat

Arrenca la campanya electoral per a les eleccions generals
Arrenca la campanya electoral per a les eleccions generals

La campanya electoral dels comicis generals del proper 28 d’abril ha arrencat al punt de la mitjanit, amb la tradicional penjada de cartells. De fet, la campanya electoral coincidirà, majoritàriament, amb la Setmana Santa: comença dos dies abans del Diumenge de Rams i arribarà a l’equador el Divendres Sant.

 

L’últim tram començarà el Dilluns de Pasqua i inclourà, l’endemà, a Catalunya, la diada de Sant Jordi, que aquest any és el dia que els escolars tornen a classe. És a dir, bona part dels electors estaran de vacances en el cap de setmana fort de mítings, que convertiran la campanya en molt atípica. D’altra banda, el final de campanya serà el divendres 26 i la jornada de reflexió el dissabte 27 d’abril.

 

Finalment, el dia 28 se celebraran els comicis, ja fora de les celebracions religioses, però en la prèvia del llarg pont de l’1 de maig.

 

D’aquí a dues setmanes competiran a les urnes de les eleccions generals quinze partits polítics a la circumscripció per Tarragona, cinc més que el 2016. 

 

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar les llistes definitives de les formacions que pugnaran per aconseguir representació, els que no la tenen, o bé per millorar i superar l’actual escó que els principals partits ja tenen al Congrés i al Senat.

 

Llistes Pel Congrés es presenten: PSC, ERC, IZQP, PP, PACMA, Ciutadans, PCPC, Vox, Junts, Front Republicà, PCTC, En Comú Podem, Recortes Cero, PUM+J i Convergents. Pel Senat es presenten: PSC, ERC, IZQP, PP, PACMA, Ciutadans, PCPC, Vox, Junts, En Comú Podem, Recortes Cero, PUM+J i Convergents. Gairebé tots els partits amb representació a la cambra baixa repeteixen candidat amb l’excepció de Junts (el 2016 CiU), que relega Ferran Bel a la segona posició i col·loca l’exconseller de Territori Josep Rull.