Amb la benedicció de Rams, s'enceta la Setmana Santa

Coneix els horaris de les principals celebracions als pobles de la comarca

Actualitat

Aquest diumenge 14 d’abril engega la Setmana Santa i ho fa amb la celebració del tradicional Diumenge de Rams, dia que recorda l’entrada de Jesucrist muntat en un ruc a Jerusalem amb els seus deixebles, i amb la gent de l’indret anant palmes i branques de llorer i d’olivera per donar-li la benvinguda. És per això que aquesta celebració compta amb la participació de les famílies, i amb els infants especialment, que llueixen les seves palmes i palmons, amb llaços colorits i alguns també amb llaminadures, segurament regalats per part dels padrins als seus fillols.


La majoria de parròquies faran la celebració d’aquest Diumenge de Rams al migdia (entre les 11 del matí i la una de la tarda). Serà quan les places en alguns indrets, o la mateixa entrada de les esglésies en altres, rebran als infants il·lusionats amb les seves palmes i palmons, i als més grans amb les branques de llorer o d’olivera.

Un cop feta la celebració del Diumenge de Rams es dona per iniciada la Setmana Santa i aquesta té el gruix principal de celebracions de cara al dijous sant i, especialment al Divendres Sant. 


Els pobles més grans compten amb més celebracions però poc o molt, cada poble compta amb algun acte per a realitzar les celebracions principals i pròpies d’aquests dies de Setmana Santa.


Divendres Sant serà el dia més destacat de la Setmana Santa als pobles de la nostra comarca, alguns dels indrets celebren un Viacrucis matinal i al vespre-nit, arribarà el moment de la Processó del Sant Enterrament. La processó esdevé segurament l’acte més participatiu de la Setmana Santa als diferents pobles de la Conca de Barberà, un acte solemne, sentit i amb participació ciutadana arreu. 


Dissabte 20 d’abril, vigília de la resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist, serà el moment de la Vetlla Pasqual, que es viurà a les nostres parròquies en horari de vespre-nit.


L’endemà, 21 d’abril, amb l’arribada de Diumenge de Pasqua, se celebrarà la resurrecció de Jesucrist i, per aquest motiu, es viuran les misses de celebració d’aquest fet en la majoria dels nostres pobles.


Així doncs, la comarca de la Conca de Barberà ja està a punt per a les diferents celebracions de Setmana Santa.

 

A l'apartat de documents, podeu descarregar-vos en pdf els horaris de les principals celebracions als pobles de la Conca de Barberà.