La 32a Setmana Medieval de Sant Jordi es presenta amb la Justa i honor com a principal novetat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, serà present a l’acte de clausura de la festa, la representació de les Corts Catalanes de 1414, el diumenge 5 de maig

Montblanc

Presentació de la 32a Setmana Medieval de Sant Jordi, aquest dilluns 15 d'abril a l'Ajuntament de Montblanc
Presentació de la 32a Setmana Medieval de Sant Jordi, aquest dilluns 15 d'abril a l'Ajuntament de Montblanc | Anna Torija

Montblanc ha presentat la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi que enguany se celebra del 23 d’abril al 5 de maig. La festa tindrà una programació que segueix la línia dels altres anys, amb dos caps de setmana que acumulen el gruix més important d’actes i amb el tret de sortida, enguany, amb la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril. En aquesta edició en destaca un acte que serà novetat ja que es renoven els jocs medievals passant a ser una Justa i honor amb un nou emplaçament, el pont vell de Montblanc.

 

Joan López, president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, anunciava que estan molt engrescats amb aquest nou acte de la Justa i honor. “Ens fa il·lusió i alhora respecte, és el segon acte més gran de la programació”, apuntava el president. L’acte tindrà una sola sessió, dissabte 4 de maig, amb una capacitat aproximada d’entre 800 i 900 persones.

 

Les entrades per a l’espectacle ja estan a la venda i van a bon ritme, igual que, segons afirmava López, les entrades de la representació de la llegenda, amb quasi esgotades les de la primera sessió. Cal recordar que, pel sopar reial, les entrades es van esgotar quan feia menys de dues hores que estaven a la venda.

 

Altres actes que destacava el president de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi són el campament medieval, una novetat de l’any passat que va funcionar molt bé i que enguany repeteix. També les Nits Malignes, que comptaran amb les actuacions d’Smoking Souls i Crim.

 

La festa posarà el punt i final el diumenge 5 de maig, amb la representació de les Corts Catalanes de 1414. L’any passat la clausura de la festa es feia amb la presència de la companya de Jordi Cuixart, a qui es feia entrega de l’espasa d’honor. Enguany tancarà l’edició 2019 de la Setmana Medieval de Sant Jordi el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, qui fa anys va ser pregoner. 

 

En la presentació de la 32a edició de la Setmana Medieval també hi han estat presents l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que desitjava que acompanyi un bon temps als dies de festa i, alhora, destacava l’estrena del pont vell com a nou escenari. “Serà un bateig de foc”, recalcava l’alcalde, lamentant també que els treballs a la zona encara no estaran del tot acabats. Pel que fa a la intervenció del regidor de festes, Oriol Pallissó, ressaltava que la Setmana Medieval és una festa amb la que ha crescut i que és una festa de gran magnitud que tira endavant “perquè l’esperit de la gent que la viu és molt fort”. També es comentava que el 28 d’abril hi hagi eleccions però s’espera que no afecti en la participació ni en els visitants a la festa.

 

Sant Jordi, la Princesa, el Rei i la Reina no s’han perdut tampoc la presentació de la Setmana Medieval. Quan falta una setmana perquè s'enceti la festa afirmen que han viscut els assajos amb il·lusió i que tenen ganes que tot arribi. “Hem format una família, fa goig veure com la gent hi està involucrada i ara estem expectants i amb ganes que tot surti bé”, declaraven.