Santa Coloma i Les Piles organitzen una caminada pel tram de la Segarra històrica

El projecte del Camí reuneix diferents dimensions, la social, la humana i també com a eina de coneixement, de respecte per l’entorn

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma i Les Piles organitzen una caminada pel tram de la Segarra històrica
Santa Coloma i Les Piles organitzen una caminada pel tram de la Segarra històrica

Els municipis de Les Piles i Santa Coloma de Queralt han organitzat una caminada el dissabte 27 d’abril pel tram del camí de la Segarra històrica i que uneix aquestes dues poblacions. Aquesta activitat s’inscriu en el marc de la promoció d’ El Camí, la ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, i que permet conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra. El Camí s’inicià l’any 2003 i consta d’uns 4.750km (camí principal, senyalitzat amb la marca vermella), més elsbrancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga), com és el cas del brancal de la Segarra històrica.

 

La caminada es realitzarà el dissabte 27 d’abril, el punt de sortida és a 2/4 de 10 del matí des de l’església de Santa Maria de Bell-lloc de Santa Coloma i comptarà amb un recorregut d’uns 7km aproximadament. A 2/4 d’11 del matí es farà parada a Guialmons, on nens i nenes de l’Esplai Cal Nialet s’uniran a la caminada, l’activitat s’acabarà amb l’arribada a Les Piles, on es rebrà als participants amb una xocolatada i una gimcana per a la mainada. La caminada és gratuïta però cal inscripció prèvia als ajuntaments de Santa Coloma i de Les Piles.

 

El projecte del Camí reuneix diferents dimensions, la social, la humana i també com a eina de coneixement, de respecte per l’entorn, és doncs, una eina educativa, per això, aquesta activitat comptarà amb unes intervencions artístiques coincidint amb la setmana de Sant Jordi que seran realitzades per les escoles Cor de Roure i Vedruna Santa Coloma juntament amb la col·laboració activa de les ampes els dies 24, 25 i 26 d’abril en el tram que uneix Les Piles i Santa Coloma.

 

Tant la caminada com les intervencions artístiques compten amb la col·laboració dels vetlladors del Camí de la Segarra històrica, l’Esplai Cal Nialet, les escoles Vedruna Santa Coloma i Cor de Roure, l’AMPA de l’Escola Cor de Roure i de l’AMPA Vedruna Santa Coloma i dels ajuntaments de Les Piles i de Santa Coloma de Queralt. El dissabte 27 d’abril us convidem a participar en aquesta caminada i conèixer en primera persona el paisatge, l’ entorn i la gent de la Baixa Segarra.