Iniciada la campanya, per Setmana Santa, no abaixis la guàrdia: volem que tornis

Entre les sancions, hi han casos com el d’una mare a qui van multar per anar sense cinturó mentre alletava el seu nadó

Actualitat

Iniciada la campanya, per Setmana Santa, no abaixis la guàrdia: volem que tornis
Iniciada la campanya, per Setmana Santa, no abaixis la guàrdia: volem que tornis

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i el cap de la Comissaria de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero, van presentar el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona fase de la Setmana Santa.

 

Aquesta segona fase de Setmana Santa, que s’ha iniciat avui Dijous Sant i finalitzarà el Dilluns de Pasqua, és la més problemàtica quant a mobilitat. En aquest sentit, i tenint en compte que 30 de les 41 persones mortes en accident de trànsit a les carreteres i autopistes catalanes fins el 15 d’abril van morir en cap de setmana i, per tant, en un període relacionat amb la mobilitat d’oci, el director de l’SCT, Juli Gendrau, ha fet una crida a la prudència, precaució i prevenció.

 

El director de l’SCT també va fer referència a la normativa aprovada pel Parlament Europeu per la qual a partir de 2022 els cotxes hauran de portar incorporades un seguit de millores tecnològiques per augmentar la seguretat i reduir les morts a la carretera. Gendrau va dir que, tenint en compte que el factor humà és present en el 90% dels accidents amb víctimes, aquesta normativa només es pot valorar de forma positiva ja que contribuirà a reduir la sinistralitat. Entre aquestes mesures, serà obligatori que el vehicle porti una mena de caixa negra registradora que ajudarà en la investigació dels accidents. De fet, ara ja hi ha alguns models que en porten i, com va explicar el comissari Joan Carles Molinero, és un element que ja tenen en compte a l’hora d’esclarir les causes d’un sinistre viari.

 

El cap de la Comissaria de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra també va destacar que des de principi d’any amb els vehicles espiells s’han imposat 17.443 infraccions i que les persones multades són “gent estàndard”, no conductors multireincidents. Entre aquesta diversitat d’infractors ha destacat casos com el d’una mare a qui van multar per anar sense cinturó mentre alletava el seu nadó, diversos conductors que s’afaitaven al volant o un camioner que circulava amb un camió de 40 tones mentre s’estava rentant les dents.