Montblanc viu una Setmana Santa plena d’activitat turística

Els temps va fer patir però finalment les condicions van ser favorables

Montblanc

Montblanc viu una Setmana Santa plena d’activitat turística
Montblanc viu una Setmana Santa plena d’activitat turística | Cedida

L’Oficina de Turisme de Montblanc fa un balanç molt positiu de l’activitat turística durant la Setmana Santa, tot i que durant els dies previs les previsions meteorològiques feien preveure pluja.


Del dissabte dia 13 fins al diumenge 21 es van atendre 1800 persones, principalment d’origen català (62%), espanyol (24%) i francès (7%). El dies de major activitat foren divendres i dissabte, amb 360 i 309 persones, respectivament.


L’oferta de visites guiades es va ampliar. L’enogastronòmica i la monumental van fer-la 91 persones. Del dijous al diumenge, de les 11 del matí a les 2 del migdia, es va poder visitar la muralla i el pas de ronda. Va ser una proposta que tingué 680 usuaris.


A banda de l’Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut molta activitat als equipaments culturals de la vila. Les novetats han estat el Museu del Pessebre de Catalunya, les portes obertes a l’antiga botiga de Cal Saboner i la nova visita a l’església de Santa Maria. Com cada any en aquestes dates s’ha pogut accedir a l’església de Sant Marçal, seu de la Congregació de la Sang. El Museu Comarcal, el CIAR i el Museu Palau Ferré també han tingut un increment de visitants. 


El dissabte 20 i el diumenge 21 de 2/4 de 12 a les 2 del migdia, davant la Catedral del Vi es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365. A la plaça de l’antic celler modernista es van instal•lar cinc estands on es repartiren més de 3.000 degustacions de vermuts durant els dos matins. L’Oficina de Turisme va posar a la venda un miler de gots de vidre commemoratius que s’acompanyaven amb una bossa de patates de regal. Es van exhaurir el diumenge a darrera hora.