Montblanc es desperta en plena Edat Mitjana

Arrenca el primer cap de setmana de la Setmana Medieval de Sant Jordi

Montblanc

Montblanc es desperta en plena Edat Mitjana
Montblanc es desperta en plena Edat Mitjana | Foto: Francesc Xavier Pulido Seguro

Dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi, engegava la 32a Setmana Medieval de Sant Jordi però el gruix d’actes arriba aquest cap de setmana i el proper. Així, aquest dissabte 27 d’abril la capital de la Conca de Barberà ja es despertava en plena Edat Mitjana i els carrers s’omplien de visitants per gaudir de la seixantena d’actes programats en l’edició d’enguany de la festa.

 

El mercat medieval omple de parades els principals carrers de la localitat. També diferents espectacles de carrer i itinerants es poden veure pel centre del poble. El mercat de vins i caves permet tastar els vins dels diferents cellers de la DO Conca de Barberà a la plaça de Santa Maria. La comitiva passeja pels carrers, anunciant el seu pas amb els tambors, banderes i cavallers, i es segueix amb els nobles, caps de casa, veguers, Sant Jordi i la Princesa, i els Reis, personatges que tot visitant desitja veure al fer parada aquests dies a la vila de Montblanc. Però no acaben aquí els actes i la forma de gaudir de la festa de Montblanc. Les tavernes, el mercat d’esclaus, la mostra d’oficis, l’escola cavalleresca, el campament de poble... cada indret de Montblanc s’ha traslladat en el temps per gaudir de la Setmana Medieval de Sant Jordi.

 

La festa se celebra del 23 d’abril al 5 de maig. Un dels actes emblemàtics arribarà aquest dissabte 27 d’abril a la nit amb la representació de la Llegenda de Sant Jordi, un espectacle de gran format que dona sentit a la festa i que compta amb dues sessions i més de 200 actors sobre l’escenari.

 

Sota aquestes línies hi trobareu un document  pdf amb el programa d'actes de la Setmana Medieval