El president Quim Torra rep l'espasa d'honor de l'Associació Medieval

Ha estat en l'acte de cloenda de la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi

Montblanc

El president Quim Torra rep l'espasa d'honor de l'Associació Medieval
El president Quim Torra rep l'espasa d'honor de l'Associació Medieval | Foto © Marc Lladó Quadrat

Aquest diumenge 5 de maig, a les 18.30h, tenia lloc l'acte de cloenda de la 32a edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi de Montblanc, la representación de les Corts Catalanes de 1414. L'acte se celebrava en una església de Santa Maria plena de gom a gom. Un acte adreçat especialment als qui participen a la festa i que començava amb l'arribada d'una llarga comitiva que recollia les diferents cases nobles de Montblanc per, finalment, fer la pujada cap a Santa Maria.

 

A Montblanc va ser l'indret on hi van tenir lloc les Corts Catalanes de 1414 i, en aquest marc històric real és on es feia la representació aquest diumenge. Un espectacle dirigit amb el rigor històric, i alhora ple de poesia i bellesa que transporta els presents als segle XV.

 

Aquest és l'acte de cloenda de la 32a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i s'ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a qui l'Associació Medieval feia entrega de l'espasa d'honor.

 

L'any 2018 la clausura de la festa es va fer amb la presència de la companya de Jordi Cuixart, aquí es va fer entrega de l'espasa d'honor. Enguany, l'Associació Medieval ha volgut fer entrega d'aquesta espasa al president Torra, qui fa anys va ser pregoner de la Setmana Medieval, quan era director del Born Centre Cultural. No es comptava amb un president de la Generalitat a la festa d'ençà de Jordi Pujol.

El president Quim Torra rep l'espasa d'honor de l'Associació Medieval