Per les Festes de Sant Maties, els gegants Els Veguers de Montblanc estrenaran vestit

Aquest 2019 es commemoren els 25 anys dels "Amics dels Gegants" de Montblanc

Montblanc

| Cedida

Aquest any 2019 es commemoren els 25 anys dels “Amics dels Gegants” de Montblanc. Amb motiu de les Festes de Sant Maties han preparat una celebració extraordinària, que aplegarà a la Vila durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de maig gegants i bestiari festiu d’arreu de Catalunya, de les Illes Balears, de l’Aragó i de la Catalunya Nord.


Els actes s’iniciaran el dissabte a la tarda, amb la rebuda a les colles d’honor: els Gegants de Santa Margalida (Illes Balears), els Gigantes centenarios de Borja (Aragó) i els Geánts de Villefranche de Conflent (Catalunya Nord). A la Plaça Major es podran veure aquests gegants, al mateix temps que l’Aula de Sons oferirà un concert amb els diferents grups de l’escola. A 2/4 de 7 de la tarda, es preveu un dels moments especials, l’arribada dels gegants Els Veguers de Montblanc, que en aquesta ocasió es presentarà la seva restauració i estrena dels nous vestits. La vetllada continuarà amb una recepció institucional a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Montblanc. La posterior ballada de sardanes donarà pas a una mostra de balls de gegants amb les colles convidades. I finalment una passejada fins a la Plaça de Sant Francesc.


L’endemà diumenge començarà amb l’arribada de les colles, amb la plantada a la Muralla de Sant Jordi amb més de 25 colles. A les 11 del matí, els carrers del centre històric viuran la gran cercavila d’aniversari, que arribarà a la Plaça Major on tindrà lloc l’entrada de lluïment de tots els gegants i bestiari.