Buhos, Diluvi, Alidé Sans i Boikot, nous grups anunciats de l’Acampada Jove

El festival político-musical se celebra a Montblanc el 18, 19 i 20 de juliol

Montblanc

Presentació de l'Acampada Jove a Montblanc, aquest dimarts 7 de maig
Presentació de l'Acampada Jove a Montblanc, aquest dimarts 7 de maig | Anna Torija

L’Acampada Jove, el festival político-musical de referència dels Països Catalans, arribarà a la vint-i-quatrena edició aquest any i sent la 11a vegada que se celebra a Montblanc. Les dates d’aquest 2019 són el 18, 19 i 20 de juliol.

 

Des de fa un temps que l’organització ha anat anunciant quins grups formaran part del cartell d’enguany. Fins al moment, els grups anunciats eren Auxili, Pupil·les, JOKB, Júlia Colom, Green Valley, Doctor Prats, Huntza, Andana, Oques Grasses, Tribade, Koers, Obeses, Zoo, Train to Roots i La Otra & las Locas del Co. Aquest dimarts 7 de maig l’Acampada Jove s’ha presentat a Montblanc i se n’han fet noves confirmacions: Buhos, Diluvi, Alidé Sans i Boikot. El cartell final es donarà a conèixer el 28 de maig en una presentació a Barcelona.

 

En la presentació a la capital de la Conca de Barberà Pau Morales, Director de l’Acampada Jove, ha apuntat que cal parlar de com encarar el futur de l’Acampada a partir del mes de juny, un cop passades les eleccions municipals. No obstant, tant des de l’organització de l’Acampada com des de l’Ajuntament de Montblanc, com ha remarcat l’alcalde Josep Andreu, s’ha vist que la voluntat és que el festival continuï a la capital de la Conca de Barberà.

 

A més d’anunciar-se nous grups al cartell, també s’ha parlat de les novetats del festival. L’any vinent l’Acampada Jove celebrarà els 25 anys i aquesta 24a edició d’enguany es vol dedicar a millorar l’oferta de serveis dels acampats i acampades. Així, s’ha anunciat que es canviarà l’estructura de l’Acampada sobre el terreny, es reduirà el temps d’espera de les cues, s’ampliarà l’Espai República estrenat l’any passat i es vol fer una contractació més rigurosa de la neteja després de l’Acampada.

 

La venda d’entrades anticipades de l’Acampada Jove va a bon ritme i es preveu que l’edició d’aquest 2019 també sigui nombrosa. Des del 2015 les xifres d’assistents són altes, arribant a les 30.000 persones.