Cap de setmana de Festes de Sant Maties a Montblanc

Coneix el programa d'actes

Montblanc

Aquest cap de setmana del 17, 18 i 19 de maig se celebren a Montblanc les Festes de Sant Maties.


El programa s’enceta aquest divendres 17 de maig començaran els actes. No hi faltarà la Salve Solemne i el seguici montblanquí actuant a la plaça Major. També destaca la presentació d’un conte de l’Associació Aprodisca sobre la cucafera, un acte que comptarà amb la participació d’aquest element del seguici popular.


Dissabte 18 de maig es comptarà amb escacs, futbol , xerrades per part de l’Ateneu Empelt i, de nou, l’ofici solemne en honor a Sant Maties i el ball del Seguici Popular a la plaça. També dissabte arribarà el punt fort de les festes, la celebració dels 25 anys dels Amics dels Gegants de Montblanc. Els Gegants els Veguers de Montblanc presentaran la seva restauració i estrenaran vestits. 


A la nit de dissabte, a més de la celebració de la Nit dels Museus, destaca el punt musical que portaran des de l’orquesta Treu-li la pols al teu instrument cantant i adaptant temes de Judit Neddermann. De fet, aquest és l’acte més destacat de la programació d’enguany. Serà a l’antiga esglesia de Sant Francesc i és d’entrada gratuïta.


Diumenge 19 de maig es farà un torneig de futbol games, també es comptarà amb la trobada dels Amics dels Gegants que continuaran celebrant els seus 25 anys i comptaran amb una trentena de colles convidades. A més hi haurà la diada castellera a la plaça Major i, a la tarda, tampoc faltarà la cercavila amb el seguici infantil que es clourà amb un espectacle pels més petits amb el grup Grimpallunes. També hi haurà teatre al Centre Cultural Sant Jordi.


Els esports també seran presents durant el cap de setmana de les Festes de Sant Maties. Un exemple n’és el torneig llampec d’escacs o els diferents partits del CF Montblanc, destacant el de l’equip amateur. També es farà un torneig de Futbol Games.

 

Sota aquesta notícia, a l'apartat documents, hi trobareu un pdf amb el programa d'actes de les Festes de Sant Maties 2019