La candidatura d’ERC de Vimbodí i Poblet per les eleccions municipals es va presentar

Va comptar amb l’assistència de més d’un centenar de veïns i veïnes i no va faltar un animat vermut popular

Comarques

La candidatura d’ERC de Vimbodí i Poblet per les eleccions municipals es va presentar
La candidatura d’ERC de Vimbodí i Poblet per les eleccions municipals es va presentar

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya de Vimbodí i Poblet per les eleccions municipals del 26-M va fer diumenge passat la seva presentació. L’acte, que es va fer a la plaça Major al migdia i va comptar amb l’assistència de més d’un centenar de veïns i veïnes, va consistir en diversos parlaments i un animat vermut popular.


  L’alcalde republicà de Rocafort de Queralt, Marc Roca, va encetar l’acte amb una crida a aconseguir una majoria de municipis d’ERC a la Conca de Barberà. També hi van participar l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, i l’alcaldable de Blancafort per ERC, Enric Paris. En representació de la candidatura, l’aspirant a l’alcaldia per ERC Cristina Potau, el número dos Ramon Maria Caixal i la número tres de la llista, Glòria Boqué, van explicar les principals propostes del programa electoral que presenten el republicans de Vimbodí i Poblet.


Els candidats van prioritzar frenar la preocupant despoblació del municipi i van presentar un ambiciós programa de dinamització basat en tres eixos: política d’habitatge amb incentiu al lloguer i la rehabilitació. Dinamització comercial amb cursos i ajudes a la reforma i modernització de comerços. I impuls empresarial amb ajudes als petits emprenedors i el projecte de generar un viver d’empreses a l’edifici de l’antiga fàbrica tèxtil. En política social es va posar l’accent en l’atenció personal a la gent gran que passaria per la creació d’una cooperativa de cuidadors i cuidadores impulsada des de l’Ajuntament. En els parlaments també va intervenir el diputat d’ERC al Parlament, l’espluguí Ferran Civit.


 L’acte, en què es va demanar el vot a les eleccions europees per la candidatura d’Oriol Junqueras, va tenir un emocionat record per tots els presos polítics i exiliats. I es va cloure amb el cant d’Els Segadors. La candidatura d’ERC també va fer un acte dimecres passat en què la candidata a l’alcaldia Cristina Potau va estar acompanyada per la portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta, i el diputat al Congrés Gerard Gómez del Moral. Cal recordar que ERC va ser la força guanyadora a Vimbodí i Poblet en les passades eleccions generals del 28-A.