Agrupament Catalanista de Montblanc va presentar les prioritats del seu programa

Marta Vilalta, portaveu nacional d’ERC, i Gerard Gómez, diputat al Congrés, van assistir a l’acte central de campanya de la formació republicana

Montblanc

Agrupament Catalanista de Montblanc va  presentar les prioritats del seu programa
Agrupament Catalanista de Montblanc va presentar les prioritats del seu programa

La sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc va acollir l’acte central de campanya d’Agrupament Catalanista de Montblanc – Acord Municipal (ACM-AM). L’esdeveniment, que va servir també per presentar les prioritats del programa de la formació republicana, va comptar amb les intervencions de Josep Andreu, cap de llista i candidat a l’alcaldia; Marta Vilalta, portaveu nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Gerard Gómez, diputat al Congrés; Francesc Benet, número 2 de la candidatura, i Carme Pallàs, número 3 de la llista.


Carme Pallàs va ser la primera persona a intervenir, i va assenyalar els punts més importants del programa, com el desenvolupament de noves zones urbanes per afavorir l’oferta d’habitatge de lloguer i de compra; la construcció d’una piscina coberta amb sales de fitnes; potenciar les polítiques d’igualtat de gènere i LGTBI, i desenvolupar el polígon logístic de Cimalsa, entre altres.


Marta Vilalta va assenyalar que ERC serà la veu dels represaliats a les properes eleccions europees i municipals: “El 26 de maig no hem de desaprofitar la nostra veu, s’ha de sentir ben forta la veu d’Oriol Junqueras”, i va afegir que Agrupament Catalanista de Montblanc compta amb els tres ingredients principals per triomfar: tenir un equip de gent amb un lideratge clar; comptar amb un projecte de futur, i disposar dels valors republicans de llibertat, justícia i igualtat, a més de proximitat, transparència i honestedat.


Francesc Benet va repassar l’obra feta per l’equip de govern en la legislatura que és a punt d’acabar, en què s’ha complert el 70% del programa electoral de fa quatre anys, i va destacar la redacció d’un pla estratègic de la Conca de Barberà per a tots els municipis de la comarca. L’encara president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va destacar alguns eixos importants del programa, com resoldre el problema de l’habitatge, la construcció d’un piscina coberta amb tots els seus complements, i la instal·lació d’una caldera de biomassa per tal de distribuir l’energia renovable a través d’una xarxa de calor als edificis municipals. Benet va acabar dient que la formació republicana “seguirà fent comarca i compromesa al màxim amb el llaç groc”.


Gerard Gómez va manifestar que se sent “un montblanquí més” per les seves estades anuals a Montblanc, i va manifestar, respecte a les eleccions europees, que “van de democràcia, i tenim l’oportunitat que Oriol Junqueras sigui el primer president català de la Comissió Europea”, una contesa electoral en què ERC es presenta amb 43 formacions independentistes més d’arreu del continent. Sobre Josep Andreu, el nou diputat al Congrés va dir que és “el millor alcalde que pot tenir la vila de Montblanc”. Josep Andreu va agrair la tasca realitzada pels seus companys a l’equip de govern durant aquestes tres legislatures i els del partit, i va assenyalar que vol seguir com a alcalde per “millorar encara més Montblanc”. Andreu també ha manifestat que continuarà lluitant per “aconseguir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, a més de treballar per a l’assoliment de les llibertats del nostre país”. 


Per acabar, l’encara alcalde montblanquí va donar suport al seu partit, ERC, per votar no que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, vagi al Senat per designació autonòmica.