Salut inverteix 30 milions d'euros per millorar els CAP de Catalunya

S’adquiriran nous aparells sanitaris, com 127 ecògrafs, i també es faran reformes per millorar el funcionament dels centres sanitaris

Actualitat

Salut inverteix 30 milions d'euros per millorar els CAP de Catalunya
Salut inverteix 30 milions d'euros per millorar els CAP de Catalunya

El Departament de Salut posarà en marxa el proper mes de juny un pla de millora de l’equipament de l’atenció primària amb una inversió de fins a 30 milions d’euros. Aquesta iniciativa servirà per a fer actuacions en quatre grans àmbits:

 

  • Adquisició de nous aparells sanitaris, que serviran per millorar la resolució de l’atenció primària.
  • Reformes de manteniment i conservació dels centres per potenciar el confort dels professionals i dels usuaris (canvi de calderes, pintura, etc.).
  • Renovació d’equipaments de l’àmbit tecnològic (equips audiovisuals, centraletes telefòniques, etc.)
  • Reposició d’elements d’estructura com, per exemple, butaques d’extracció, substitució de cadires, etc.

 

Les actuacions es realitzaran en un total de 382 centres d’atenció primària (CAP) dels més de 400 que hi ha a Catalunya. En aquests edificis s’hi han detectat necessitats tenint en compte la seva data de construcció o de la darrera remodelació.

 

El desenvolupament del pla tindrà una durada de tres anys. La primera fase, a executar entre juny del 2019 i el maig del 2020, se centrarà principalment en la compra d’equipament sanitari i adquisició de mobiliari. En aquest sentit, s’invertiran 11,3 milions d’euros en centres de les regions sanitàries de Catalunya següents: Barcelona ciutat (3,3 milions, en 53 centres); Camp de Tarragona (650.000 €, en 37 centres); Catalunya Central (534.000 €, en 39 centres); Girona (750.000 €, en 55 centres); Lleida (564.000 €, en 22 centres); Metropolitana Nord (2,3 milions, en 100 centres); Metropolitana Sud (2,7 milions, en 58 centres) i Terres de l’Ebre (432.000 €, en 18 centres). 

 

Alguns dels aparells sanitaris que s’han incorporat en aquest pla són dermatoscops, holters, tensiòmetres, electrocardiògrafs o ecògrafs portàtils. Precisament, aquests darrers aparells són molt destacats ja que es preveu adquirir-ne 127. Alguns d’aquests arribaran en centres on mai n’havien tingut cap i d’altres serviran per substituir els actuals, que ja han quedat obsolets. En aquest sentit, es formarà en l’ús d’aquests aparells als professionals que ho necessitin.

 

La segona i tercera fase se centraran més en les reformes i adequacions i el canvi d’instal·lacions d’àmbit tecnològic, i es preveu que finalitzin el juny de l’any 2022.