Ofici solemne i ballada del seguici popular de Montblanc per celebrar Sant Maties

Montblanc celebra tot el cap de setmana actes en honor al seu patró

Montblanc

Ofici solemne i ballada del seguici popular de Montblanc per celebrar Sant Maties
Ofici solemne i ballada del seguici popular de Montblanc per celebrar Sant Maties | Foto © Marc Lladó Quadrat

Montblanc celebra aquest cap de setmana les Festes de Sant Maties, patró de Montblanc. Els actes van iniciar-se divendres 17, amb la presentació del conte "Està bé ser Cucafera" o amb la Salve Solemne i l'actuació del seguici popular. 

 

Aquest dissabte 18 de maig els actes continuaient amb les matines o alguns actes esportius. A les 11 del matí se celebrava l'ofici solemne en honor a Sant Maties a l'església de Santa Maria, amb l'acompanyament de la Coral Flor de Lis i l'assistència de les autoritats locals, així com del seguici popular. Tot seguit, com és tradició, arribava un moment esperat pels montblanquins i montblanquines, la baixada del seguici a la plaça Major on els diferents elements van actuant. Hi han participat el Drac, l'Àliga, la Cucafera, els Grallers de Montblanc, la Mulassa, els Grallers dels Amics dels Gegants, els Nanos, els Gegants, el Ball de Bastons, la Banda de Música Verge de la Serra i els Torraires de Montblanc.

 

La jornada compta amb altres actes programats, destaca la celebració dels 25 anys dels Amics dels Gigants amb la rebuda de diferents colles, cercavila i ballada a la plaça. Tombé hi huard ballada de sardanes, la celebració de la Nit dels Museus o l'actuació de l'Orquestra Treu-li la Pols acompanyada de l'artista Judith Neddermann.

 

Diumenge els Amics dels Gegants continuaran amb la celebració del quart de segle amb una trobada on hi participaran una trentena de colles. També hi haurà la diada castellera de Sant Maties i, a la tarda, destaca la cercavila del seguici petit seguida d'un expectable infantil, axil com la segona representación de la Mostra de Teatre Amateur de Montblanc.

 

Sota aquesta notícia, a l'apartat documents, hi trobareu un pdf amb els programa d'actes de les festes de Sant Maties.