Uns 15.500 comarcans podran exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions

A la Conca de Barberà hi ha 14.865 residents que podran votar i 629 electors que resideixen a l’estranger

Montblanc

Arriba un nou diumenge d’eleccions. El 26 de maig podran votar tots els espanyols majors d’edat inscrits al cens electoral, tant si resideixen a l’Estat espanyol com a l’estranger. En total hi ha 36.893.976 electors i electores convocats a votar.


A la Conca de Barberà són 15.494 els electors que podran exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions municipals segons dades del cens electoral de l’Institut Nacional d’Estadística tancat a data 1 de març de 2019. D’aquests 15.494 electors, 14.865 són comarcans residents a l’Estat espanyol, mentre que 629 són veïns i veïnes dels municipis de la Conca de Barberà residents a l’estranger.


A la capital de la Conca de Barberà, Montblanc, tenen dret a vot fins a 5.255 persones, i es compta amb 180 montblanquins i montblanquines residents a l’estranger.


Eleccions europees
El Parlament Europeu és l’única institució de la Unió Europea que els seus membres són escollits per sufragi universal directe. Els diputats i diputades del Parlament Europeu representen als 500 milions de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea, i són elegits cada cinc anys pels votants dels 28 Estats membres (inclòs el Regne Unit).
A l’Estat espanyol, les eleccions se celebraran el 26 de maig, de forma simultània a les eleccions municipals, al Consell General d’Aran i a les eleccions autonòmiques a tretze comunitats autònomes.