Nou pobles de la Conca ja saben qui serà el seu alcalde

Dels 22 alcaldes actuals, n'hi ha 13 que es presenten a una reelecció

Actualitat

Ja fa dies que es coneixen les llistes definitives de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals del 26 de maig i, de fet, ja estem a la recta final de la campanya electoral que ens porta al dia d’eleccions, aquest diumenge. 
A la Conca de Barberà, dels 22 municipis, n’hi ha 13 on els actuals alcaldes es presenten a una reelecció, mentre que 9 dels alcaldes actuals han decidit no presentar-se com a caps de llista a les municipals d’aquest 2019.
Destaca que no repeteixen com a alcaldables actuals batlles que ja portaven molts anys al capdavant de les seves localitats. És el cas de David Rovira a l’Espluga de Francolí, Magí Baltà a Blancafort o Enric Capdevila a Solivella.
L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es torna a presentar aquest 2019 però ho fa amb la intenció de no acabar la legislatura i, per tant, de no ser alcalde de la capital de la Conca de Barberà durant els quatre propers anys.


Alguns pobles ja saben qui serà alcalde
Nou pobles de la Conca de Barberà ja coneixen qui serà l’alcalde en la propera legislatura, ja que només es presenta una candidatura a la localitat. És el cas de Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, Pira, Rocafort de Queralt, Solivella, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades i Vilaverd. D’aquests, cinc pobles repetiran amb l’alcalde actual (Marc Rovira a Barberà de la Conca, Josep Rodríguez a Pira, Marc Roca a Rocafort de Queralt, Artur Miró a Vilanova de Prades i Antoni Anglès a Vilaverd), mentre que quatre estrenaran alcalde.


45 llistes presentades
A la Conca de Barberà es compta amb fins a 45 llistes presentades. Algunes poblacions tenen una única llista i, com dèiem, ja coneixen qui serà el seu alcalde a partir del 26 de maig. Destaca, però, que algunes de les localitats, tot i ser de pocs habitants, compten amb més llistes presentades que altres pobles més grans quant a nombre d’habitants.
El màxim de llistes presentades als pobles de la comarca són quatre, com és el cas de Montblanc.
D’entre les diferents candidatures que es poden veure que s’han presentat veiem, per exemple, que Junts es troba en moltes de les localitats, igual que les sigles d’Esquerra. També algunes localitats compten amb llista dels socialistes o llistes independents.