Els col·legis electorals obren puntualment, a la Conca de Barberà

Els diferents candidats ja es deixaven veure a Montblanc, des de la mateixa obertura del centre

Comarques

Els col·legis electorals obren puntualment, a la Conca de Barberà
Els col·legis electorals obren puntualment, a la Conca de Barberà

Els col·legis electorals han obert puntualment les seves portes a la Conca de Barberà, en la que és una nova jornada electoral, quan encara no fa un mes, de les eleccions generals.

 

Des del punt de les nou, els candidats s'han deixat veure a Montblanc, així com a l'Espluga de Francolí i d'altres centres electorals de la nostra comarca.

 

Cal recordar que a la Conca de Barberà són 15.494 els electors que poden exercir el seu dret a vot en aquestes eleccions municipals segons dades del cens electoral de l’Institut Nacional d’Estadística tancat a data 1 de març de 2019. D’aquests 15.494 electors, 14.865 són comarcans residents a l’Estat espanyol, mentre que 629 són veïns i veïnes dels municipis de la Conca de Barberà residents a l’estranger.


A la capital de la Conca de Barberà, Montblanc, tenen dret a vot fins a 5.255 persones, i es compta amb 180 montblanquins i montblanquines residents a l’estranger.


Eleccions europees
El Parlament Europeu és l’única institució de la Unió Europea que els seus membres són escollits per sufragi universal directe. Els diputats i diputades del Parlament Europeu representen als 500 milions de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea, i són elegits cada cinc anys pels votants dels 28 Estats membres (inclòs el Regne Unit).
A l’Estat espanyol, les eleccions se celebraran el 26 de maig, de forma simultània a les eleccions municipals, al Consell General d’Aran i a les eleccions autonòmiques a tretze comunitats autònomes.