Tot a punt per a la XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà

L’Associació Cultural Gegants de Blancafort, ja ho té tot apunt per a la celebració de la XIV Trobada Comarcal de, que és celebrarà al municipi els propers 1 i 2 de juny

Comarques

Tot a punt per a la XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà
Tot a punt per a la XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà

Dissabte 1 de juny, començarà la festa amb una cercavila de nans i capgrossos particulars i la inauguració de l’exposició “Nans i Capgrossos de la Conca de Barberà” que aplegarà a un important nombre de la comarca.

 

A la tarda, serà el torn per els gegantons Miquel i Magdalena. A les 7 de la tarda, presentaran el seu nou aspecte, més rejovenit però genuí als seus orígens. La presentació és farà a la Plaça Vella, on des d’allà hi sortirà una cercavila amb la imatgeria blancafortina.

 

Diumenge 2 de juny, arriba el plat fort de la festa. Des de primera hora del matí, la Banda del Gínjol, serà la encarregada de despertar el poble de Blancafort. A partir de les 10 del matí tindrà lloc la plantada dels diversos gegants participants, a la Plaça del Sindicat. Serà des d’aquí, quan a 2/4 de 12 arrencarà la cercavila que recorrerà diversos carrers i places del municipi.

 

A 2/4 d’1, començaran els actes protocol·laris de la Trobada Comarcal. L’entrada de les colles al ritme de la Banda del Gínjol, donarà pas al moment àlgid de la festa: El traspàs de la Banda de Pubilla. La Geganta Trinitat de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí traspassarà la Banda de Pubilla a la Geganta Blanca de Blancafort esdevenint així la Pubilla de la Conca de Barberà. D’aquesta manera i durant tot un any, representarà el fet geganter de la comarca a arreu. Seguidament, també hi haurà un moment especial: La presentació del nou Ball dels Gegants de Blancafort: “El Festeig de na Blanca i en Fort”, amb música popular i coreografia de David Cendra.

 

Parlaments, repartiment de records, elecció de la Pubilla 2020 i el gran esclat final de festa amb més d’una seixantena d’elements festius ballant a l’hora, posaran el punt i final a un cap de setmana gegant!