Brillant XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort

La Geganta Trinitat de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí ha traspassat la Banda de Pubilla a la Geganta Blanca de Blancafort

Comarques

Brillant XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort
Brillant XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort | Foto © Marc Lladó Quadrat

Blancafort ha sigut avui diumenge, la capital del món geganter de la Conca de Barberà, amb la celebració de la XIV Trobada Comarcal de, que es va encetar ahir dissabte, amb una cercavila de nans i capgrossos particulars i la inauguració de l’exposició “Nans i Capgrossos de la Conca de Barberà” , o la presentació del nou aspecte dels gegantons Miquel i Magdalena.

 

Avui diumenge, ha arribat el plat fort de la festa i des de primera hora del matí, la Banda del Gínjol, ha estat l'encarregada de despertar el poble de Blancafort.

 

A partir de les 10 del matí ha començat la plantada dels diversos gegants participants, a la Plaça del Sindicat i a quarts de 12 ha començat la cercavila que recorrerà diversos carrers i places del municipi, no faltant després, els actes protocol·laris de la Trobada Comarcal.

 

L’entrada de les colles al ritme de la Banda del Gínjol, ha donat pas al moment àlgid de la festa: El traspàs de la Banda de Pubilla. La Geganta Trinitat de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí traspassa la Banda de Pubilla a la Geganta Blanca de Blancafort esdevenint així la Pubilla de la Conca de Barberà. D’aquesta manera i durant tot un any, representarà el fet geganter de la comarca a arreu.

 

Un moment especial ha estat també, la presentació del nou Ball dels Gegants de Blancafort: “El Festeig de na Blanca i en Fort”, amb música popular i coreografia de David Cendra. Tampoc han faltat els parlaments, repartiment de records, elecció de la Pubilla 2020 i el gran esclat final de festa amb més d’una seixantena d’elements festius ballant a l’hora.