Reconeixement del President de la Generalitat a la Festa del Vot de Poble en honor al Sagrat Cor de Solivella

El president de la Generalitat, Quim Torra, va rebre a 104 solivellencs, encapçalats per l’alcalde, on foren rebuts al Palau de la Generalitat

Comarques

Reconeixement del President de la Generalitat a la Festa del Vot de Poble en honor al Sagrat Cor de Solivella
Reconeixement del President de la Generalitat a la Festa del Vot de Poble en honor al Sagrat Cor de Solivella

La celebració dels 275è aniversari de la festa del Vot de poble en honor al Sagrat Cor, que els solivellencs instituïren el 1743, és a la recta final. Així, el passat 10 de juny, l’arquebisbe de Tarragona, donava el tret de sortida a la celebració, visquin-se els actes centrals el 9 i 10 de setembre de l’any passat. En aquella festa d’inici, l’arquebisbe lliurà al poble i parròquia de Solivella el reconeixement a la festa, tal com ho era en un temps passat, però amb les guerres carlines i els aldarulls de 1834, varen ver desaparèixer “els privilegis”, i que ara son objecte de ser restituïts per les autoritats civil eclesiàstiques.

 

A la vegada en aquella època, no fou possible obtenir el reconeixement de la màxima institució nacional de Catalunya, tota vegada el Decret de Nova Planta de 1716 va suprimir les Institucions catalanes. Així, ha estat ara, que el passat 4 de juny, el president de la Generalitat MH Quim Torra, va rebre a 104 solivellencs, encapçalats per l’alcalde, on foren rebuts al Palau de la Generalitat, en el marc històric de la Sala Torres Garcia.

 

La representació solivellenca la formaven el consistori, jutgessa de Pau, rector de la parròquia, comissió executiva del Vot de poble, Zeladores de l’Apostolat de l’Oració, Hereus i Pubilles Infantils 2018-2020, de l’esbart dansaire Sant Isidre, fills predilectes i adoptius, representants de les associacions i col·lectius.

 

Ja a presencia del president de la Generalitat, l’alcalde del municipi Enric Capdevila, feu la presentació dels presents i del que suposava obtenir el reconeixement de la màxima institucional nacional de Catalunya, tot fent un breu repàs al que suposa la festa del vot de poble, tot invitant al president a assistir-hi. Seguidament es donà lectura al document de reconeixement, i el president Torra, el lliurà a l’alcalde, per donar pas a un parlament en la qual el president a més de la salutació a tots els presents, explica en quan la marc històric de la sala on eren, i del reconeixement ara lliurat.

 

Per acabar, els hereus i pubilles infantils, obsequiaren al president amb les típiques “orelletis”, cava i vi del celler cooperatiu i d’una lamina emmarcada del cartell guanyador amb motiu de la celebració del vot de poble. El president invità als presents a visitar la sala on es celebren les reunions de govern, tot fent de guia amb unes explicacions que copsaren l’interès de tots els presents.

 

Ja traslladats al Pati dels Tarongers, l’esbart Dansaire sant Isidre de Solivella oferí al president les danses de La Gala de Campdevànol (s.XIX), i El Ball del Vano i del Ram 8s.XVIII), donant així per finalitzat l’acte.

 

Una vegada a peu de plaça de Sant Jaume, davant la façana del Palau de la Generalitat, l’esbart dansaire, oferí noves danses, les quals varen atreure un bon nombre de públic.

 

Un dia històric per Solivella, els solivellencs i la festa del Vot de poble.