Aquest cap de setmana, Brickània

El Festival de Lego de Montblanc se celebra els dies 8 i 9 de juny

Actualitat

La cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, que se celebra els dies 8 i 9 de juny, presenta una programació amb moltes novetats amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants i fer que l’estada a Montblanc els resulti tan satisfactòria com sigui possible.

 

Exposició i venda

L’espai central del festival segueix sent l’antiga església i claustre de Sant Francesc, on hi haurà una espectacular mostra de diorames fets amb peces de Lego i on també s’ubicaran les botigues especialitzades.

 

Tallers, demostracions i exhibicions de robòtica a Sant Francesc

Durant els dos dies del festival, l’empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S’adrecen a un ampli ventall d’edats i també s’han pensat per poder fer-les en família.

Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes i a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc i s’aniran repetint al llarg del cap de setmana.

– Dynamind Robotic Competition: Es va estrenar amb èxit l’any passat i es repeteix els dos dies de festival de 10 h a 13 h. És una competició demostrativa a càrrec dels alumnes que realitzen l’activitat extraescolar de robòtica LEGO Mindstorm en centres del Camp de Tarragona.

– Tallers de robòtica: Aquests tallers s’estrenen enguany. Tenen una durada de 25 minuts i es realitzen en torns de 12 participants. Al punt d’informació es faran les inscripcions i la venda de tiquets a 1 € per activitat.

Els tallers es faran simultàniament adreçats a tres segments d’edat:

Tangram (de 3 a 6 anys) Activitat de construcció passant d’un pla de dues dimensions a tres.

Learn to learn (de 6 a 9 anys) En petits grups de treball els nens i nenes han de resoldre un problema a través d’una història.

Lego Wedo (de 7 a 12 anys) En grups reduïts, s’experimenta física i matemàtiques de manera amena i es practica mitjançant la construcció i la programació.

Lego Family (adults i infants de 6 a 12 anys) Tots junts, grans i petits han de construir un projecte amb Lego WeDo i executar la programació d’un robot. Té una durada de 25 minuts i es realitza en torns de 4 famílies.

 

Més activitats a l’antic hospital de Santa Magdalena

L’església de l’antic hospital de Santa Magdalena acollirà diverses activitats gratuïtes que tindran lloc d’11 h a 14 h i de 16 h a 18.30 h.

– Exhibició d’un circuit Lego GBC: Una novetat que ja ha despertat molt interès és el circuit de mòduls fets amb Lego, la finalitat del qual és transportar boles des d’un mòdul al següent generant una cadena contínua de transport de boles. El muntatge el realitza Álvaro Arnedillo, un col·leccionista de Navarra.

– Exposició i creació de mosaics amb Lego A l’absis de l’antiga església de Sant Francesc es podrà tornar a veure el mosaic amb el logo de Montblanc Medieval, realitzat l’any passat amb més de 7.000 peces i més de 15.000 punts. El seu autor, InspiringBricks

– Art, exposarà a l’antic hospital de Santa Magdalena altres mosaics realitzats amb bricks de Lego. A més, coordinarà una nova proposta que comptarà amb la participació del públic assistent: la realització d’un mosaic de superherois fet amb brics.

– Concurs de creativitat amb brics. Com cada any, per als més petits tindrà lloc un concurs que consisteix a fer una construcció amb brics a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. La novetat està en la nova ubicació. Com és habitual, el preu d’inscripció és de 2,00 euros i hi ha dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys.

 

Joc de pistes

Una altra de les moltes novetats de l’edició d’enguany és l’estrena d’un joc de pistes. Caldrà localitzar unes lletres i uns personatges que s’han amagat en nou espais de Montblanc. Un cop trobades es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per tal de participar en el sorteig de productes Lego.

No tot són novetats a Brickània 2019, ja que propostes d’altres anys segueixen tenint cabuda en el festival.

 

Espai de venda

En aquesta edició hi prenen part tres botigues que ocuparan el lateral de ponent de la nau central de l’antiga església de Sant Francesc, aprofitant les capelles.

 

Àrea de jocs

Al pati central del claustre de Sant Francesc hi haurà una àrea adaptada perquè els més petits puguin jugar amb els brics de Lego, inflables i jocs diversos, amb la participació del Càmping Serra de Prades, de Vilanova de Prades. Pujar als inflables té el cost d’1,00 euro destinat a AFANOC, l’associació de nens amb càncer de Catalunya.

 

Sorteig de productes de Lego i de Montblanc Medieval

Durant els dos dies del festival hi haurà un sorteig de productes de Lego entre tots els visitants. Es farà un quart d’hora abans del tancament. També hi haurà el sorteig de productes de marxandatge de Montblanc Medieval fets a partir de les banderoles reciclades de Brickània 2017.

 

Punt de venda d’entrades i marxandatge de Montblanc Medieval

El punt de venda d’entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc. Les entrades es podran adquirir fins mitja hora abans del tancament, i els preus, com sempre, són populars:

– Entrada per a un sol dia: a partir de 14 anys, 3€; joves d’entre 7 i 13 anys, 2 €, i fins a 6 anys, gratuït

– Entrada de cap de setmana: a partir de 14 anys, 4 €; joves d’entre 7 i 13 anys, 3 €, i fins a 6 anys, gratuït.