El fisioterapeuta Toni Bové ha parlat de lesions esportives i com prevenir-les a Montblanc

Es tracta d'una nova xerrada pertanyent als actes dels 50 anys del CB Montblanc

Esports

El fisioterapeuta Toni Bové ha parlat de lesions esportives i com prevenir-les a Montblanc
El fisioterapeuta Toni Bové ha parlat de lesions esportives i com prevenir-les a Montblanc | Foto © Marc Lladó Quadrat

L'antic Hospital de Santa Magdalena ha estat l'escenari d'un nou acte dels 50 anys del Club Bàsquet Montblanc, sent el protagonista, el conegut fisioterapeuta Toni Bové parlarà sobre lesions esportives i com prevenir-les. Aquest és un tema que ha despertat l'interés dels públic present a la sala, molt d'ell, vinculat a l'esport i ha destacat el marcat caràcter didàctic de la xerrada.

 

Toni Bové

Toni Bové és Diplomat Universitari en Infermeria i fisioterapeuta, format a l'Hospital Clínic de Barcelona, i també és expert en traumatologia. També té el Màster en Bioètica i Doctorant en Ciències de la Salut.

 

Des de l'any 1977 exerceix com a fisioterapeuta expert en esport professional, i ha estat un total de 34 anys al primer equip del FC Barcelona de bàsquet, conquerint amb l'equip 59 títols.

 

És professor a l'Escola Universitària Gimbernat de Fisioteràpia de l'Esport i al postgrau d'embenatges funcionals. També imparteix classes de Reeducació esportiva a la Universitat Blanquerna Ramon Llull. Actualment, forma part de l'equip mèdic de l'Àrea FCB Universitas, dedicada a la investigació científica per a fomentar el rendiment esportiu i transmetre el coneixement. Ha realitzat estades en diferents equips de l'NBA i en hospitals i universitats dels Estats Units.

 

Toni Bové ha exercit com a fisioterapeuta del Comitè Olímpic Espanyol als nou darrers Jocs Olímpics: Los Angeles, Seül, Barcelona, Atlanta, Sidney, Atenes, Pequín, Londres i Rio de Janeiro, així com als Jocs Paralímpics de Barcelona'92 i en dos Jocs de la Mediterrània: Almeria i Pescara.

 

Ha publicat dos llibres: 'L'embenatge funcional', que porta sis edicions, i 'El cuidador esportiu'.

 

El treball de Bové ha merescut els següents reconeixements públics: membre honorari de la National Athletic Trainer's Association; premi de fisioteràpia June Nystron; medalla de bronze de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu; Premi Medicina Esportiva de Mundo Deportivo; Medalla Pierre de Coubertin del Comitè Olímpic Internacional; i premi Ciutat de L'Hospitalet.

 

Toni Bové col·labora actualment amb el programa de TV3 i Catalunya Ràdio 'El club de la mitjanit'.