El dissabte 20 de juliol, Romescada Popular i Aplec de Sardanes a Santa Coloma

Se celebra el tercer dissabte de juliol i omple la plaça Major de Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt celebrarà un any més l’Aplec del Romesco, que ja arriba a la seva 26a edició. Els Amics del Romesco organitzen un gran aplec per donar a conèixer aquest plat tan singular, el romesco colomí. La història d’aquest plat es perd en el temps, i més enllà de ser una simple salsa, una picada, el romesco de Santa Coloma és un plat de peix, amb el bacallà com a ingredient estrella, acompanyat d’una picada d’ametlles, avellanes, alls, bitxo, espècies...

Aquesta joia de la cuina catalana té la seva festa el tercer dissabte de juliol, enguany el dissabte 20, i omple la plaça Major, al centre de la vila. La festa s’inicia a mitja tarda, amb l’Aplec de les Sardanes, que arriba ja a la 24a edició, i que comptarà amb les cobles de Ciutat de Girona i Mediterrània. Entre ballada i ballada, el Concurs de Romesco, i cap allà a les nou, amb la fresca del vespre, començarà la Romescada Popular, amb un menú format per amanida, romesco colomí, fruita i pastís, tot regat amb un bon vi. Per arrodonir la festa, hi haurà ball a la fresca amb la música del grup Gran Premier.

Els tiquets per a la Romescada es podran comprar anticipadament a diferents establiments de Santa Coloma i també a l’Oficina de Turisme per un preu de 15 euros, o bé el mateix dia, a un preu de 18 euros, a la plaça Major. Per a qualsevol dubte, o més informació, podeu trucar al 977 88 04 78 o al 620 80 83 55, o dirigir-vos a la pàgina web www.stacqueralt.altanet.org.