El cicle Divendres DiVins s'expandeix fins a Ponent amb un concert maridat a Vallbona de les Monges

El 12 de juliol, el cicle farà la seva aturada a Montblanc

Actualitat

El cicle Divendres DiVins s'expandeix fins a Ponent amb un concert maridat a Vallbona de les Monges
El cicle Divendres DiVins s'expandeix fins a Ponent amb un concert maridat a Vallbona de les Monges

Els directors dels serveis territorials de Cultura, Jordi Agràs, i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Àngel Xifré, han presentat avui la sisena edició del cicle Divendes DiVins, una proposta que en els darrers sis anys ha unit sis denominacions d'origen vinícoles del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre -la DO Tarragona, la DO Penedès, la DO Conca de Barberà, la DOQ Priorat, la DO Terra Alta, la DO Catalunya- per fer-les maridar amb música en directe en  diversos entorns patrimonials.  En aquesta edició, i com a novetat, s'incorpora la figura de la DO convidada, que enguany serà la DO Costers del Segre. Els seus vins es podran degustar en un concert al Monestir de Vallbona de les Monges el proper 2 d'agost.

 

El cicle, organitzat pels serveis territorials dels dos departaments de la Generalitat junt amb l'INCAVI i les diferents DO participants, arrencarà el proper 5 de juliol  al Castell de Miravet, a la Ribera d’Ebre, i durarà fins el divendres 16 d’agost, amb un darrer concert maridat a Prat de Compte (Terra Alta). Amb aquesta iniciativa el que es pretén  és no només  posar en valor els espais patrimonials del territori, sinó lligar-los amb les denominacions d’origen  de la terra i  amb set propostes artístiques de les nostres contrades.

 

La voluntat dels impulsors de la iniciativa, segons el director territorial de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, ha estat des del primer moment  potenciar tres aspectes diversos de les nostres comarques i convertir-los en un nou atractiu turístic i cultural durant el període estival: els espais patrimonials, els vins de les diferents denominacions d’origen i també els artistes del territori que oferiran una selecció de la seva feina, en molts casos creada de forma expressa per aquest cicle dels Divendres DiVins. Per la seva part, el director territorial d'Agricultura, Àngel Xifré, ha destacat la importància de la promoció del vi de la nostra terra amb amb iniciatives com aquesta, que permeten que cada cop es valori i es consumeixi més el vi propi.

 

Fins ara, s’han realitzat les activitats del Divendres DiVins en una trentena d’espais patrimonials de les nostres comarques i enguany s’ha volgut anar una mica més lluny i per això es va buscar una DO convidada, en aquest cas Costers de Segre, i un espai patrimonial molt vinculat també amb el Camp de Tarragona com és el Monestir de Vallbona de les Monges, que s’integra també a la ruta del Cister, al costat dels monestirs de Poblet i Santes Creus.

 

A banda de Vallbona de les Monges,  Divendres DiVins permetrà conèixer i recórrer gràcies a visites guiades espais tan espectaculars com el Castell de Miravet,  el recentment restaurat Mas Miró a Mont-roig del Camp, el petit municipi de Prat de Compte, l’antic Hospital de Santa Magdalena a Montblanc, la Cartoixa d’Escaladei o La Giralda de l’Arboç del Penedès.  Es tracta de petits tastets  que posteriorment  els interessats ho poden completar amb una visita sencera a l’espai que hagin descobert. Els concerts seran tots a les 19.30 i l’aforament  és limitat, per la qual cosa s'aconsellera fer reserva prèrvia. El  preu de l'entrada  és de  5 euros i inclou els tastos del vins i una degustació d'avellanes de la DOP Reus. Enguany es tornarà a  premiar la fidelitat dels assistents amb una ampolla de vi d’una de les DO’s participants per aquelles persones que assisteixin a les set sessions. Entre tots el premiats se sortejarà un lot de set ampolles, una de cada DO, al final de la darrera sessió que es farà a Prat de Comte.

 

La proposta artística que acompanyarà aquests espais patrimonials i els vins de les DO’s participants es basa principalment en la música amb formacions i estil molt variats com ara Marta i Gregori, un duet de la Ribera que fa versions de clàssics de la música en català; el grup cambrilenc de boleros Son2; el grup de versions LeitmotivConnexions Trio, una proposta liderada Xavi Pié i MACC; l’arpista francesa Noemie Delavennat amb el guitarrista de blues nord-americà Richard White; el grup de soul priorat 4Soul, que oferirà un repertori de clàssics i la proposta final amb la glosa de protagonistes i els estels a càrrec d’Alexandre Bonanit i Gemma Balagué ‘Fardatxa’

 

 

​- 12 DE JULIOL DO CONCA DE BARBERA

ANTIC HOSPITAL DE SANTA MAGDALENA – Montblanc (Conca de Barberà)

Artista: LEITMOTIV

Banda de versions “Vintage”. Estàndards de jazz clàssics, temes actuals reinterpretats i revival dels 90’s-80’s amb un estil femení, elegant i “happy”.