El Museu de la Vida Rural prorroga l’exposició “Plàstic” fins al 5 de gener de 2020

La bona acollida per part dels seus visitants, la demanda de visites per part dels centres educatius i l’actualitat de la temàtica porten al museu de la Fundació Carulla a prorrogar tres mesos més l’exposició

L'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural prorroga l’exposició “Plàstic” fins al 5 de gener de 2020
El Museu de la Vida Rural prorroga l’exposició “Plàstic” fins al 5 de gener de 2020

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí anuncia que l’exposició “Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?” no tancarà fins al 5 de gener de 2020. L’exposició, que es va inaugurar el 15 de febrer i havia de tancar les seves portes el 20 d’octubre de 2019, es mantindrà oberta al públic durant tres mesos més. 

 

“Plàstic” és una exposició produïda pel Museu de la Vida Rural i comissariada per Núria Vila, que aborda des de la cultura l’ús què fem del plàstic i convida als visitants a reflexionar entorn d’un dels materials que més han canviat la nostra vida. La bona acollida per part dels visitants de l’exposició, juntament amb la demanda de centres educatius de poder visitar la mostra durant el curs escolar, ha portat al Museu a prorrogar tres mesos més l’exposició i possibilitar així que escoles i instituts puguin programar la visita durant les sortides escolars del primer trimestre del curs escolar 2019-2020. 

 

Una exposició per conèixer el plàstic i reflexionar-ne

L’exposició “Plàstic”, que des de la seva inauguració ja ha rebut més de 5.000 visitants, vol generar reflexió i debat, a través de les arts visuals, entorn del plàstic. L’objectiu és interpel·lar al visitant i fomentar la reflexió sobre la sostenibilitat a través de diferents llenguatges i propostes artístiques. El projecte convida a explorar la història del plàstic i a reflexionar sobre l’ús que en fem avui. 

L’exposició compta amb la participació del col·lectiu Basurama, dedicat a la investigació, creació i producció cultural, i del col·lectiu Domestic Data Streamers, enfocat al desenvolupament de nous mètodes d’interpretació de dades. Aquests col·lectius, juntament amb divuit artistes joves, locals i internacionals del món de l’art, la ciència, el disseny, el cinema, la filosofia i l’educació, participen en l’exposició produïda pel Museu de la Vida Rural amb el comissionat de la dissenyadora i directora d’art, Núria Vila. 

La mostra presenta el plàstic com un invent genial que pot esdevenir pervers, reunint objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn aquest material que interpel·len i pregunten constantment: “Tu, com ho veus?”