Festalateva de Montblanc s'acomiada tancant una setmana plena de noves activitats

La quinzena edició de la Setmana de la Joventut ha servit per posar de manifest que la festa està del tot consolidada

Montblanc

Festalateva de Montblanc s'acomiada tancant una setmana plena de noves activitats
Festalateva de Montblanc s'acomiada tancant una setmana plena de noves activitats

Un any més la Festalateva de Montblanc s’acomiada tancant una setmana plena de noves activitats per a joves i grans, amb molt bona acollida i una bona assistència de públic. Aquesta 15ena edició, organitzada per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell de Municipal de Joventut, celebrada la primera setmana de juliol, arriba a la seva fi convertint-se en tot un èxit esdevenint la més concorreguda i la més carregada d’activitats per a tothom.

 

Enguany ha estat d’aniversari i per aquesta raó des del Consell Municipal de Joventut i la regidoria ha treballat en algunes novetats que han tingut bona acollida.

 

Una de les principals novetats ha estat el canvi de rumb amb activitats adreçades únicament per a joves majors de 12 anys. Aquestes s’han dut a terme a l’Espai Torre i a l’Espai Multimèdia. La torre de Barjaula s’ha parlat i compartit sobre l’autoestima, la diversitat sexual i el gènere i la sexualitat, mites i falses creences; drets i diversitat. A la Sala de les Corts Catalanes on s’hi ha realitzat un campionat de FIFA’19. La novetat més esperada, va arribar dimecres i dijous amb el simulador Roller Coster que simulava amb 3D una muntanya russa i, el Rally Motion V3, que gràcies a la realitat vitual i el moviment transportava els joves a una cursa de motor. Una altra novetat ha estat l’espai cuina on s’hi ha realitzat un taller de cuina per a infants. També ha estat novetat la sessió de teatre i la sessió de dj’s que va comptar amb la participació de DJ Abadia, un xicot que té paràlisi celebrar i que punxa amb el moviment del cap. L’última  novetat ha estat la cursa d’obstacles que es va realitzar diumenge 7 al matí a la zona on es fa l’Acampada Jove. On recorregut de caire popular on els joves van haver de superar diverses proves passant per aigua, fang i sortejant algun inflables.

 

Com en les passades edicions, entre setmana s’han realitzarat diferents activitats i tallers a la plaça de Francesc. Aquest ha estat l’espai reservat per dur a terme l’espai kids i les activitats culturals i esportives. Enguany hi ha participat noves entitats com els Escacs Montblanc, el Club Bàsquet Montblanc i l’Associació de Dones Musulmanes. A més, com ja és tradicional, no hi ha faltat l’àligot, els torraires o els dimonis. Enguany, es va canviar la tirolina per un rocòdrom i es va tornar a portar un skate parc que va fer gaudir d’allò més la tarda de dimart els joves patinadors. També hi s’han realizat dues activitats nocturnes, el joc de pistes i l’escape room. Ambdues han esdevingut un èxit de participació amb totes les places plenes.

 

Divendres va arribar un dels moments més esperats amb el tobogan aquàtic de 102m i dos carrils va esdevenir el protagonista de la tarda al carrer Baluard Santa Anna. Riure,  suar, gaudir, lliscar, participar, compartir, mullar-se... són algunes de les paraules que defineixen l’activitat de divendres que no va ser l’única protagonista perquè també hi havia dos tobogans inflables. Finalment l’escuma va servir per cloure una jornada que restarà en el records dels joves montblanquins.

 

Com ja fa una bona pila d’anys, dissabte a 2/4 de 9, centenars de persones van participar a la caminada popular contra càncer.

 

Diumenge al matí, a partir de les 12 del matí, a la piscina municipal els  inflables d’aigua i les activitats del Mulla’t també van esdevenir un gran èxit. Abans, a la zona de l’acampada jove els participants a la I Cursa d’Obstacles FLT van gaudir molt sortejant un recorregut amb aigua,  fang, obstacles i inflables.

 

La quinzena edició de la Setmana de la Joventut ha servit per posar de manifest que la festa està del tot consolidada. S’han programat novetats per a tots els públics i no s’han deixat de banda algunes activitats que ja s’han esdevingut un clàssic i que han convertint la setmana en un referent de les festes d’estiu per a tots veïns i veïnes de Montblanc. Des de l’Ajuntament de Montblanc, a través de la Regidoria de Joventut i del Consell de Municipal de Joventut, es vol agrair la participació i col·laboració desinteressada de les diferents administracions, la brigada i la policia local, al SAI i SIAD Conca de Barberà, a les entitats (Associació de Dones Musulmanes de Montblanc, Aula de Sons, Associació Juvenil Barjaula, Club Atlètic Montblanc, Club Bàsquet Montblanc, Dimonis de Montblanc, Drac i Àliga de Montblanc, Entrebambolines teatre, Escacs Montblanc, Torraires de Montblanc, Protecció Civil Montblanc, Ràdio Montblanc i a la Secció local de Montblanc de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre); establiments (Escola de ball Total Gym i Gimnàs Luksport) i sobretot a la trentena de joves que amb el seu esforç, il·lusió i paciència han contribuït a fer possible una nova edició de Festalateva.